LG 50PX950N

Prisvärd plasma

LG:s 50-tummare är en av de billigare 3D-skärmarna där ute. För dig som gillar film är det här mycket TV för pengarna!
Ljud & Bild tycker
Bra svärta och jämna färger. Välutrustad.
Aningen hackiga rörelser.
Specifikationer
  • 50-tums plasma, 1920 x 1080
  • MPEG4-mottagare
  • 4 HDMI, USB, Wi-Fi
  • 2 st 3D-glasögon
forfatter

Till skillnad från Toshibas LED-skärm är detta en plasmaskärm som har en panel med fosforceller. Det innebär att den kan styra ljusstyrkan och färgerna individuellt i varje bildpunkt, och det har tillsammans med en snabb skärmfrekvens visat sig fungera bra i 3D.

50PX950N kostar väsentligt mindre och är också fem tum mindre på diagonalen än Toshiba-skärmen. Rent kvalitetsmässigt har den dock en mycket bättre 3D-bild. Scenerna från Avatar får ett helt annat djup, bilden är skarpare och mer stabil. När bilden hänger ihop bättre är det också lättare att fokusera på handlingen. En annan detalj, som visserligen kan skilja sig från person till person, är att LG:s glasögon känns mer bekväma att ha på sig långa stunder. LG-glasögonen laddas via USB.

Rörelserna är inte lika mjuka som på Toshiba-skärmen, och inte heller lika sömlösa som på vår Panasonic-referens TX-P50V20. LG:s ljusstyrka kan inte mäta sig med Toshibas, och detta är främst en TV man myser framför på kvällstid, inte mitt på dagen. 50PX950N har dessutom väldigt bra bildinställningar för film, samt ett särskilt THX/ISF-läge med ytterst neutrala färger.

Slutsats
LG:s plasma har bra 3D-bild och är en strålande skärm för filmentusiaster. Både bilden och glasögonen är av den behagliga sorten, vilket gör att man kan titta på TV länge utan att bli trött i ögonen.

Också i detta test:

Sony KDL-55NX810

Bland de bästa!

Sonys TV kombinerar snygg design med utsökt bildkvalitet. Enda nackdelen är priset …

Oerhört skarp och detaljerad bild. Hög kvalitet i 3D.
Högt pris.

Toshiba 55WL768N

Inte hela vägen

Toshibas toppmodell är både snygg och stor men bildkvaliteten saknar lite jämfört med de bästa.

Bra kontrast och ljusstyrka. Bra svärta.
Spegelblankt frontglas orsakar bekymmer. Djupkänslan hade kunnat vara bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.