Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Toshiba 55WL768N

Inte hela vägen

Toshibas toppmodell är både snygg och stor men bildkvaliteten saknar lite jämfört med de bästa.
Ljud & Bild tycker
Bra kontrast och ljusstyrka. Bra svärta.
Spegelblankt frontglas orsakar bekymmer. Djupkänslan hade kunnat vara bättre.
Specifikationer
  • 55-tums LED-LCD, 1920 x 1080
  • MPEG4-mottagare
  • 4 HDMI, 2 USB

Toshiba ställer upp med en storskärm som har ett läckert utseende signerat den danska designern Jacob Jensen. Linjerna är stiliga, ingen tvekan om den saken, men det spegelblanka frontglaset orsakar bryderier. För att få optimal 3D-känsla föredrar många att dämpa rummets belysning, men det fungerar dåligt med Toshiba-skärmen. Spegelglaset reflekterar nämligen alla ljuskällor i rummet, till exempel stearinljus och bordslampor, och så länge du inte släcker allt ljus fullständigt kommer det som finns att störa bilden när du tittar på TV, och i synnerhet när du tittar på 3D. Toshibas 3D-glasögon känns dessutom lite styva och obekväma att ha på sig. På pluskontot har den här skärmen en fenomenal ljusstyrka som ger en bild med liv och glöd även genom de mörka glasögonen. Därför fungerar 55WL768N bra till lite mer allmän 3D-underhållning, och den fina ljusstyrkan är välkommen när man spelar TV-spel mitt på dagen.

Slutsats
Toshiba-skärmen har uppenbarligen en stor potential men önskan att ha ett läckert utförande går delvis ut över bildkvaliteten. 55WL768N skulle ha haft bättre bild i 2D och 3D om skärmytan varit mattare. LED-panelen har en bra ljusstyrka och fin intensitet, men Toshiba har inte samma djup som vår referens från Panasonic.

Också i detta test:

Sony KDL-55NX810

Bland de bästa!

Sonys TV kombinerar snygg design med utsökt bildkvalitet. Enda nackdelen är priset …

Oerhört skarp och detaljerad bild. Hög kvalitet i 3D.
Högt pris.

LG 50PX950N

Prisvärd plasma

LG:s 50-tummare är en av de billigare 3D-skärmarna där ute. För dig som gillar film är det här mycket TV för pengarna!

Bra svärta och jämna färger. Välutrustad.
Aningen hackiga rörelser.
forfatter

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.