TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: Sennheiser HD 598

Sennheiser HD 598

forfatter
Publicerad 2011-01-20 - 12:39
Ljud & Bild tycker
Balanserat välljud. Superbekväma. Läcker kvalitet.
Högt pris. Diskutabel design.
Specifikationer
Sennheiser HD 598 Öppen hörlur Impedans: 50 ohm Känslighet: 112 dB Vikt: 270 gram Pris: 2 500 kr

Nej, HD 598 finns varken i grått eller svart. Inte vitt heller, för den sakens skull. Bara beige. Och med dekor av plast som ser ut som trä. De bruna velourkuddarna kompletterar intrycket av att hörlurarna hör hemma i en svunnen tid, och kan möjligtvis leda till diskussioner om huruvida designen är kult. Rent tekniskt är HD 598 högst moderna.
De har en ändrad membrangeometri som ska reducera förvrängning ytterligare, och är dämpad av ett fleeceliknande material. Det speciella membranet i duofoil-material drivs av en neodym-magnet som är både lättare och mer kraftfull än vanliga magneter. Sennheiser har använt sig av en teknik de kallar E.A.R. (Ergonomic Acoustic Refinement), där elementen är vinklade för att sprida olika frekvenser till ytterörat på ett så jämnt sätt som möjligt.
Sladden är av hög kvalitet och hämtad från den mer påkostade HD 600-serien. Den kan dessutom tas av och bytas ut om den blir sliten eller går sönder.
 
Ljudkvalitet
HD 598 låter uppseendeväckande bra. Klangkaraktären drar mot det neutrala, detaljrikedomen är stor och ljudet har sammanhållning och balans. De mest kritiska hävdar nog att djupbasen är i tunnaste laget, men fördelen är en precis och bestämd bas utan färgningar.
Kanalseparationen är enastående. Sennheiser-lurarna skapar en bred ljudbild trots att de sitter rakt på öronen. Komforten är oöverträffad, det är många som borde dra lärdom av Sennheiser.
Mellanregistret är polerat och tydligt, fokuserat och helt utan brister. Från mellanregistret och uppåt hänger musiken ihop sömlöst med diskanten, som jag inte hört luftigare och mer upplöst sedan Sennheiser HD 800 för 11 600 kronor. De här lurarna är varje hifi-entusiasts dröm.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend