TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: M-Audio Studiophile Q40

M-Audio Studiophile Q40

forfatter
Publicerad 2010-10-09 - 06:00
Ljud & Bild tycker
Potent dynamik. Spelar högt.
Våldsam bas. Mörkt mellanregister. Tillbakadragen diskant. Obalanserad.
Specifikationer
M-Audio Studiophile Q40 Sluten hörlur 40-mm mylarmembran Impedans: 64 ohm Känslighet 116 dB Pris: 995 kr

För tusenlappen får man ett par stora och gedigna lurar. M-Audio Studiophile Q40 har 40 mm stora element och slutna kåpor, så att ljud varken smiter in eller ut. Det innebär att kraven på studiohörlurar i stora drag är uppfyllda. Men under förutsättning att man inte söker det motsatta är en klangneutral och öppen ljudbild ofta att föredra för studioarbete.
 
Ljudkvalitet
Och det är här Q40 missar. Klangkaraktären är varm, på gränsen till mörk, med extra tyngd på basåtergivningen. Som är uppseendeväckande potent. Se upp med EQ:n så att inte basen överbelastas, för med de här lurarna på huvudet dundrar basen kraftfullt. Q40 kan nämligen spela riktigt högt, och vrider man upp ljudet blir det helt enkelt för mycket av det goda. Perfekt för en DJ kanske, men knappast för en studiomusiker.
Som ett resultat av ett överdrivet fokus på bas är mellanregistret lite för tillbakadraget. Röster och instrument med ljusa grundtoner – till exempel sopraner och stråkar – hamnar längre bak i ljudbilden än de ska. Och diskanten är för tillbakadragen och grov för att vi ska kunna prata om studioreferens.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend