Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

M-Audio Studiophile Q40

M-Audio Studiophile Q40

Ljud & Bild tycker
Potent dynamik. Spelar högt.
Våldsam bas. Mörkt mellanregister. Tillbakadragen diskant. Obalanserad.
Specifikationer
M-Audio Studiophile Q40 Sluten hörlur 40-mm mylarmembran Impedans: 64 ohm Känslighet 116 dB Pris: 995 kr

För tusenlappen får man ett par stora och gedigna lurar. M-Audio Studiophile Q40 har 40 mm stora element och slutna kåpor, så att ljud varken smiter in eller ut. Det innebär att kraven på studiohörlurar i stora drag är uppfyllda. Men under förutsättning att man inte söker det motsatta är en klangneutral och öppen ljudbild ofta att föredra för studioarbete.
 
Ljudkvalitet
Och det är här Q40 missar. Klangkaraktären är varm, på gränsen till mörk, med extra tyngd på basåtergivningen. Som är uppseendeväckande potent. Se upp med EQ:n så att inte basen överbelastas, för med de här lurarna på huvudet dundrar basen kraftfullt. Q40 kan nämligen spela riktigt högt, och vrider man upp ljudet blir det helt enkelt för mycket av det goda. Perfekt för en DJ kanske, men knappast för en studiomusiker.
Som ett resultat av ett överdrivet fokus på bas är mellanregistret lite för tillbakadraget. Röster och instrument med ljusa grundtoner – till exempel sopraner och stråkar – hamnar längre bak i ljudbilden än de ska. Och diskanten är för tillbakadragen och grov för att vi ska kunna prata om studioreferens.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter
Av

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.