: M-Audio Studiophile Q40

M-Audio Studiophile Q40

För tusenlappen får man ett par stora och gedigna lurar. M-Audio Studiophile Q40 har 40 mm stora element och slutna kåpor, så att ljud varken smiter in eller ut. Det innebär att kraven på studiohörlurar i stora drag är uppfyllda. Men under förutsättning att man inte söker det motsatta är en klangneutral och öppen ljudbild ofta att föredra för studioarbete.
 
Ljudkvalitet
Och det är här Q40 missar. Klangkaraktären är varm, på gränsen till mörk, med extra tyngd på basåtergivningen. Som är uppseendeväckande potent. Se upp med EQ:n så att inte basen överbelastas, för med de här lurarna på huvudet dundrar basen kraftfullt. Q40 kan nämligen spela riktigt högt, och vrider man upp ljudet blir det helt enkelt för mycket av det goda. Perfekt för en DJ kanske, men knappast för en studiomusiker.
Som ett resultat av ett överdrivet fokus på bas är mellanregistret lite för tillbakadraget. Röster och instrument med ljusa grundtoner – till exempel sopraner och stråkar – hamnar längre bak i ljudbilden än de ska. Och diskanten är för tillbakadragen och grov för att vi ska kunna prata om studioreferens.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
Har du den här produkten?
Sätt ditt betyg.

0 / 5. Antal röster: 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Annons
Annons

Läs också

Så här enkelt har det aldrig varit filma i 4K från luften.
Asus PA32UCX med Mini-LED är en datormonitor för proffs och helt enkelt den bästa jag har sett. Men helt perfekt är inte den här heller.
För somliga kommer Yamaha-förstärkaren att sakna något väsentligt, men då menar vi inte i ljudkvaliteten.
Mola Mola Kula är en helt unik förstärkare. Vi har nog aldrig hört ett sådant överflöd av detaljer!
Årets Samsung Galaxy S21-serie finns i tre olika versioner: S21, S21+ och S21 Ultra. Här kan du läsa om vilken modell som passar dig bäst.
Bang & Olufsen har hämtat inspiration från 1970-talet och skapat en förtroendeingivande musikmaskin som man kan ta med sig.
Med Samsungs nya projektorer kan du få en enorm bild direkt på väggen hemma i vardagsrummet.
Här är den moderna surroundförstärkaren för dig som vill ha riktigt bra ljud i hemmabion men som vill vara förnuftig med plånboken.
Med absolut alla funktioner man behöver ger Marantz NR1711 stora hemmabioupplevelser i ett slimmat och snyggt format.
Philips ultrabreda skärm placerar dig mitt i handlingen, oavsett om du ägnar dig åt spel, film eller kalkylblad.
Elbilen Volvo XC40 är en sagolik bil, framför allt i den här versionen.
JBL Bar 5.0 är en enkel och pigg soundbar som inte behöver någon subwoofer för att spela tillräckligt med bas.