TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: Koss QZ900

Koss QZ900

forfatter
Publicerad 2010-05-10 - 06:00
Ljud & Bild tycker
Välfungerande brusreducering. Går att lyssna utan batteri. Volymkontroll.
Brusreduceringen försämrar ljudet. Instängd klang. Svagt bakgrundsbrus.
Specifikationer
Koss QZ900 Hörlur med aktiv brusreducering Impedans: 32 ohm Känslighet: 100 dB Vikt: 210 g Pris: 2 500 kr

Små öronproppar är enkla att ta med sig, kostar ingen förmögenhet och kan både ge bra ljud och minska oväsen. När hörselgången täpps till är det inte mycket oljud som släpps in. Men det är inte alla som trivs med öronsnäckor, därför är små och lätta hörlurar med brusreducering ett bra alternativ.
Koss QZ900 passar in på den här beskrivningen. De är små, lätta och har aktiv brusreducering. Med en mikrofon i var och en av öronkåporna, kopplad till en liten krets som registrerar ljudet utifrån och skickar in ljudet i motfas, så att brus och oväsen elimineras. Brusreduceringen drivs av ett litet AAA-batteri som håller i upp till 50 timmar, vilket räcker till en resa tur och retur till den nordamerikanska västkusten.
 
Ljudkvalitet
Frågan är bara om QZ900 är hörlurarna man ska ha med sig på en sådan resa. Brusreduceringen fungerar riktigt bra. De flesta ljud som inte är väldigt nära eller väldigt höga, dämpas så fint att man hör musiken tydligare. Utan att det egentligen påverkar musikupplevelsen. Man kan faktiskt använda lurarna utan brusreducering också. Då låter de varmt och behagligt, med fin klang, fast en aning tillbakadraget och livlöst. Det sprudlar inte direkt om ljudet, vilket slags musik man än lyssnar på.
Men när man sätter på brusreduceringen så rasar ljudbilden ihop. Basen blir tunn, diskanten grov och mellanregistret spretigt och färgat. Och som om inte det vore nog så tillför den aktiva brusreduceringskretsen gammal hederligt ”bandsus” i örat, vilket hörs tydligt mellan låtarna.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend