Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Koss QZ900

Koss QZ900

Ljud & Bild tycker
Välfungerande brusreducering. Går att lyssna utan batteri. Volymkontroll.
Brusreduceringen försämrar ljudet. Instängd klang. Svagt bakgrundsbrus.
Specifikationer
Koss QZ900 Hörlur med aktiv brusreducering Impedans: 32 ohm Känslighet: 100 dB Vikt: 210 g Pris: 2 500 kr

Små öronproppar är enkla att ta med sig, kostar ingen förmögenhet och kan både ge bra ljud och minska oväsen. När hörselgången täpps till är det inte mycket oljud som släpps in. Men det är inte alla som trivs med öronsnäckor, därför är små och lätta hörlurar med brusreducering ett bra alternativ.
Koss QZ900 passar in på den här beskrivningen. De är små, lätta och har aktiv brusreducering. Med en mikrofon i var och en av öronkåporna, kopplad till en liten krets som registrerar ljudet utifrån och skickar in ljudet i motfas, så att brus och oväsen elimineras. Brusreduceringen drivs av ett litet AAA-batteri som håller i upp till 50 timmar, vilket räcker till en resa tur och retur till den nordamerikanska västkusten.
 
Ljudkvalitet
Frågan är bara om QZ900 är hörlurarna man ska ha med sig på en sådan resa. Brusreduceringen fungerar riktigt bra. De flesta ljud som inte är väldigt nära eller väldigt höga, dämpas så fint att man hör musiken tydligare. Utan att det egentligen påverkar musikupplevelsen. Man kan faktiskt använda lurarna utan brusreducering också. Då låter de varmt och behagligt, med fin klang, fast en aning tillbakadraget och livlöst. Det sprudlar inte direkt om ljudet, vilket slags musik man än lyssnar på.
Men när man sätter på brusreduceringen så rasar ljudbilden ihop. Basen blir tunn, diskanten grov och mellanregistret spretigt och färgat. Och som om inte det vore nog så tillför den aktiva brusreduceringskretsen gammal hederligt ”bandsus” i örat, vilket hörs tydligt mellan låtarna.

forfatter
Av

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.