Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Koss iPortaPro

Koss iPortaPro

Ljud & Bild tycker
Klar ljudbild. Bekväma. Fylligt ljud. Låg vikt.
Tam diskant. Inte mycket brusdämpning. Läcker ljud åt alla håll.
Specifikationer
Öppen konstruktion Känslighet: 101 dB Impedans: 60 ohm Mikrofon Vikt: 80 gram Pris: 500 kr

Lilla PortaPro finns i flera varianter och färgkombinationer. Men det är först nu som Koss släppt en version med mikrofon och knappar till mobilsamtal. I övrigt ser lurarna ut som de alltid har gjort, bortsett från att iPortaPro, som den här versionen heter, är svart. Bara svart. Skumgummikuddarna vilar på örat, inte runt det, och Koss har naturligtvis kvar sin praktiska åtstramningsknapp som kan ändra hur hårt kuddarna klämmer åt örat.
Mikrofonen på sladden är praktisk till mobilsamtal. Man lyssnar i lurarna och pratar i mikrofonen. Man svarar på samtal och avslutar dem med hjälp av knapparna på mikrofonen, och de kan också starta och stoppa musiken på en iPod. Men man kan inte ändra musikens volym.
 
Ljudkvalitet
Det är enkelt att höra varför PortaPro är så populära. Utan mikrofon går de att köpa för så lite som 250 kronor, och det måste vi medge är ett fynd för ett par lättviktslurar. Ljudet är fylligt, basen är potent och klangbalansen hänger ihop fint. Detaljer och finare nyanser framträder inte lika väl, då får man gå upp en del i pris, men relativt bra dynamik och ett välkontrollerat frekvensomfång utan allvarliga brister gör PortaPro – och iPortaPro – enkla att tycka om. Somliga uppfattar kanske ljudet som tamt och grått, men det är bara om man jämför med dyrare hörlurar – men vi har faktiskt också testat dyrare lurar som inte alls låter bättre.
 
Slutsats
Vilket säger en hel del om hur bra Koss-lurarna faktiskt låter. Om man vill ha mikrofon och kunna styra musiken (men inte volymen) är iPortaPro absolut värda en rekommendation. De är tillräckligt små för att man ska kunna ta dem med sig överallt, det ingår dessutom en liten väska, och de passar till alla bärbara spelare. Vad mer kan man förvänta sig för pengarna?
Frågan är bara om man behöver mikrofon, annars kan det tänkas vara litet för mycket att behöva lägga ett par extra hundralappar.
Men så är det ju det där med garantin också. Om något går sönder är chansen stor att felet lagas gratis, och i en del fall får man helt nya lurar. Då blir en bra affär ännu bättre.

forfatter
Av

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.