TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: Koss iPortaPro

Koss iPortaPro

forfatter
Publicerad 2011-01-10 - 09:48
Ljud & Bild tycker
Klar ljudbild. Bekväma. Fylligt ljud. Låg vikt.
Tam diskant. Inte mycket brusdämpning. Läcker ljud åt alla håll.
Specifikationer
Öppen konstruktion Känslighet: 101 dB Impedans: 60 ohm Mikrofon Vikt: 80 gram Pris: 500 kr

Lilla PortaPro finns i flera varianter och färgkombinationer. Men det är först nu som Koss släppt en version med mikrofon och knappar till mobilsamtal. I övrigt ser lurarna ut som de alltid har gjort, bortsett från att iPortaPro, som den här versionen heter, är svart. Bara svart. Skumgummikuddarna vilar på örat, inte runt det, och Koss har naturligtvis kvar sin praktiska åtstramningsknapp som kan ändra hur hårt kuddarna klämmer åt örat.
Mikrofonen på sladden är praktisk till mobilsamtal. Man lyssnar i lurarna och pratar i mikrofonen. Man svarar på samtal och avslutar dem med hjälp av knapparna på mikrofonen, och de kan också starta och stoppa musiken på en iPod. Men man kan inte ändra musikens volym.
 
Ljudkvalitet
Det är enkelt att höra varför PortaPro är så populära. Utan mikrofon går de att köpa för så lite som 250 kronor, och det måste vi medge är ett fynd för ett par lättviktslurar. Ljudet är fylligt, basen är potent och klangbalansen hänger ihop fint. Detaljer och finare nyanser framträder inte lika väl, då får man gå upp en del i pris, men relativt bra dynamik och ett välkontrollerat frekvensomfång utan allvarliga brister gör PortaPro – och iPortaPro – enkla att tycka om. Somliga uppfattar kanske ljudet som tamt och grått, men det är bara om man jämför med dyrare hörlurar – men vi har faktiskt också testat dyrare lurar som inte alls låter bättre.
 
Slutsats
Vilket säger en hel del om hur bra Koss-lurarna faktiskt låter. Om man vill ha mikrofon och kunna styra musiken (men inte volymen) är iPortaPro absolut värda en rekommendation. De är tillräckligt små för att man ska kunna ta dem med sig överallt, det ingår dessutom en liten väska, och de passar till alla bärbara spelare. Vad mer kan man förvänta sig för pengarna?
Frågan är bara om man behöver mikrofon, annars kan det tänkas vara litet för mycket att behöva lägga ett par extra hundralappar.
Men så är det ju det där med garantin också. Om något går sönder är chansen stor att felet lagas gratis, och i en del fall får man helt nya lurar. Då blir en bra affär ännu bättre.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend