Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Panasonic SC-BT200

Allsidig och kraftfull

Panasonics system läser både minneskort och USB, har inbyggd iPod-docka och har dessutom testets kraftigaste ljud.
Ljud & Bild tycker
Lättanvänt. Spelar högt. Automatisk inställning.
Lite trög subbas. Aningen ont om övertoner.
Specifikationer
Panasonic SC-BT200 5.1-system 4 x 125 watt + 2 x 250 watt (3 ohm) HD-ljud och -bild BD-Live HDMI-utgång (ingen ingång) Pris: 7 000 kr

Panasonics anläggning är allsidigast när det gäller anslutningar, den har både inbyggd iPod-docka på fronten, USB-ingång och SD-kortläsare som stöder musikfiler av typen MP3 och WMA samt videoformaten MPEG4, DivX och AVCHD. JPEG-filer kan också visas.
Anläggningen har automatisk högtalarkalibrering och det ingår mätmikrofon. Dessvärre är sladden lite väl kort (3 meter) så det kan hända att du antingen måste dra ut huvudenheten på golvet eller förlänga kabeln med en minijack-kabel. Menysystemet pratar dessutom svenska och instruktionsboken likaså.
 
Ljudkvalitet
Vad som främst slår oss är att dialogen på film låter mindre burkig med Panasonic än med Sony och Samsung. Det finns en fin sammanhållning mellan bakkanalerna och fronthögtalarna, vilket skapar ett omslutande ljud. Det finns gott om liv här, SC-BT200 kan spela riktigt högt och gör därför inte skam på en stor TV. Subbasen är kedjans svagaste länk. Den är inte tillräckligt kontrollerad och fladdrar lite trögt. Det fungerar fint på film men till musik behövs något stramare. En kontrabas är tämligen överdimensionerad och låter en smula platt. Rent tonalt är den också ojämn; vissa toner förstärks, andra inte. Piano låter behagligt. Snärten kommer fram fint men kanske inte lika klart som med Samsung eller Sony. Men Panasonic kan spela högre än övriga innan pianot börjar skorra. Sammantaget låter det dock inte lika organiskt och levande.

Också i detta test:

Samsung HT-BD7200

Gnistrande stereoljud

Den här anläggningen från Samsung kostar lite, har många funktioner och låter briljant.

Superbt stereoljud. Klar dialog på film.
Saknar lite dynamik.

Philips HTS7200

Tål en omgång

Philips 2.1-system ger utsökta stereoupplevelser och även en känsla av surround.

Stort, öppet ljud. Nästan surround. Naturlig dialog.
Saknar lite dynamik. Lite ont om övertoner.

Samsung HT-BD1250

Jätteljud för liten peng

Den här anläggningen från Samsung kostar lite, har många funktioner och låter briljant.

Öppet och fint ljud. Rapp subbas.
Saknar lite dynamik.

Sony BDV-E300

Kalibrerar sig själv

Sony-anläggningen har automatisk högtalarkalibrering och är alltså mycket enkel att sköta.

Fylligt och behagligt ljud. Användarvänlig. Automatisk inställning.
Lite trög subbas. Tillbakadragna övertoner.
forfatter
Av

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.