TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

TEST: Duell mellan Smartklockor

När varje aktivitet räknas

En träningsklocka som är både snygg och bra – finns det?

Många av oss har en klocka på armen för att hålla koll på tiden och dessutom är den en snygg accessoar. God idé att låta steg- och aktivitets-räknaren flytta in. Och har du väl vant dig vid att ha någon form av hjälpmedel för att hålla koll på hur mycket, eller lite, du faktiskt rör på dig är det ärligt talat svårt att låta bli. Det är väl bara att erkänna att har du en träningsklocka på armleden så bor det en liten tävlingsmänniska i dig, även om du egentligen bara är en hederlig vardagsmotionär som håller igång för att det är bra för både kropp och sinne.

Att tävla lite med sin partner eller bästa träningskompis om hur aktiv man varit under dagen, är rätt peppande. Känner du att du fått för lite aktivitet en dag går det enkelt att fixa ca 300 steg till om du joggar hyfsat snabbt på stället samtidigt som du borstar tänderna med en eltandborste i två minuter – har jag hört…

 

Kombinera vardag med fest

Tidigare nämnde vi klockan som en snygg accessoar och här kommer vi till anledningen till denna duell:

Måste en träningsklocka vara stor, klumpig och ganska ocharmig utseendemässigt för att fungera?

Garmin Lily Bild 1 Polar Ignite Bild 1
<
>
Polar Ignite 2 (Foto: Polar)

Tränar du inför triathlon, springer och cyklar flera mil i veckan och ägnar dig åt någon extremsport så kanske själva mätningen av hur aktiv du är dag för dag inte är det mest intressanta. Dessutom behöver du ha en klocka som tål tuff tag och stötar. Du vill troligtvis ha en klocka där du enkelt kan få fram exakt den information du behöver när du är mitt inne i ditt träningspass. Men för gemene man, som tränar lite lagom för att hålla kroppen i trim och som förstår vinsten av att hålla lite koll på rörelse och sömn kan det vara en annan sak. Då vill du kanske ha en klocka som funkar i alla lägen. Både under träningspasset och när du ska klä upp dig och gå ut och ha roligt med dina vänner. Tänk bort Corona för en stund och föreställ dig att du ska ut och äta en god bit mat på bästa stället i staden.

Din outfit är satt, glamourös, stilfull och/eller klassisk och din träningsklocka är bara så fel! Men chansen är ju stor att det blir några härliga timmar på dansgolvet och den loggningen vill du ju inte gå miste om!

Garmin Lily och Polar Ignite 2
Det skiljer en hel del storleksmässigt på klockorna vi jämför. Alla tillverkare har olika (o)logiska menysystem och utseende så det har vi inte valt att fokusera på i denna jämförelse. Det är helt enkelt en vanesak och något du kommer lära dig med tiden (Foto: Åsa Warme Hallén)

Vi hittade två nya träningsklockor som vi känner håller måttet och med mors dag liggande framför oss är det väl en finfin sak att lägga på önskelistan.

Produkter i testet

Polar Ignite 2

Bra coach i snygg förpackning

Med Polar Ignite 2 kombineras ett snyggt utseende med smarta funktioner – frågan är om det räcker ända fram?

Ett utseende som går att variera samt att klockan talar om för dig vad du ska träna och ger även förslag på övningar.
Funktionen med indikation för videosamtal från Messenger behöver en uppdatering och vibrations-indikationen vid träning är lite i mesigaste laget. Ojämn känslighet på skärmen och en gest-styrning som skulle kunna vara bättre.

Garmin Lily

Bra kombination av snyggt och smart

Med Lily Sport och Classic visar Garmin att det går att kombinera smart och snyggt i samma produkt.

En snygg och nätt klocka där hälsospårning för kvinnor och hitta-mobilen-funktion ger extra plus.
Ojämn känslighet på skärmen och en gest-styrning som funkar ”sådär”.

Lämna en kommentar

forfatter

Åsa Warme Hallén

(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.