TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

TEST Garmin Lily

Bra kombination av snyggt och smart

Med Lily Sport och Classic visar Garmin att det går att kombinera smart och snyggt i samma produkt.

forfatter
Publicerad 2021-05-08 - 09:00
Karakter
Garmin Lily
L&B tycker
En snygg och nätt klocka där hälsospårning för kvinnor och hitta-mobilen-funktion ger extra plus.
Ojämn känslighet på skärmen och en gest-styrning som funkar ”sådär”.
Specifikationer
 • Skärmstorlek (BxH): 25,4 x 21,3 mm
 • Skärmupplösning (BxH): 240×201 bildpunkter
 • Skärmtyp: Gestaktiverad TFT LCD i gråskala
 • Trådlöst: Bluetooth
 • Vikt: 24 g
 • Vattenklassning: Simning, 5 ATM
 • Batteritid: upp till 5 dagar enligt Garmin

 

Riktpris: 2 400Pr. 2021-05-08 Produktsida

Klockan vi valt att testa ligger under Garmins serie Fashion smartwatches och kommer i två olika utföranden. Sport och Classic. Det enda som skiljer Garmin Lily sport och Lily Classic åt är egentligen materialval i boett och armband där sport är i aluminium och silikon medan Classic är i rostfritt stål och läder.

Installationen var onödigt påfrestande för humöret. Lite tur i oturen så fick vi en klocka av varje utförande. Två klockor, två olika mobiler och två olika personer som skulle installera. Båda gångerna fick vi avinstallera appen och börja om från början. Detta räckte vid den ena installationen men vid den andra fick vi även starta om själva klockan. När klockan väl var synkroniserad med mobilen var det inga mer bekymmer.

Garmin Lily
Garmin Lily har en läckert mönstrad urtavla med bra kontrast som även funkar i solljus. Själva klockan är helt slät utan knappar men längst ned på skärmen finns en liten cirkel som fungerar som knapp/navigator (Foto: Åsa Warme Hallén).

Du kan ändra utseende på skärmen, men inte färg. Med tanke på att detta är en sober klocka som du troligtvis väljer just därför, så känns det inte heller aktuellt att ha en färgglad skärm.

Upplevelsen är att skärmen är lite ojämn i sin känslighet. Ibland behövs enbart en lätt touch/svep med fingret medan det ibland krävs ett mer bestämt handlag. Lily ska vara gest-styrd vilket innebär att du enbart ska behöva lyfta armen och vinkla den för att skärmen ska tändas. Det funkar ”sådär”. Du kan välja gestkänsligheten genom att ställa in den på hög eller låg. Min upplevelse av detta är att antingen blinkar klockan i tid otid eller måste jag vara övertydlig med min armrörelse, vilket medför att min omgivning väljer att hålla sig på behörigt avstånd för att inte komma i vägen för mitt flaxande eller riskera en utskällning eftersom mitt kroppsspråk signalerar att jag allmänt förbannad och irriterad. Livet ryms, som alla vet, i en handväska och det du letar efter ligger alltid underst – eller så försvinner bara saker på samma sätt som i universums svarta hål! Lilys funktion hitta mobilen har räddat många situationer från att utvecklas till en fullständig katastrof. En touch på ikonen på klockans skärm och mobilen börjar ljuda och vibrera högljutt – bara att börja leta!

Använder du dig av en android-mobil kan du svara på meddelanden med olika förutbestämda snabbsvar via klockan, detta funkar dock inte om du kör iPhone. Garmin uppger en batteritid på upp till 5 dagar men vid test lyckas vi ”bara” kräma ur 3 ½ dagar med det vi anser vara hyfsat normal användning av en träningsklocka.

 

Garmin Lily ger ökad medvetenhet

I appen Garmin Connect kan du bland annat läsa av puls, steg, stressnivå, förbrukade kalorier och mycket mer. Bäst information får du om du bär klockan dygnet runt eftersom Garmins Body Battery då hjälper dig optimalt. Body Battery analyserar den naturliga tidsvariationen mellan varje hjärtslag tillsammans med stress, sömnkvalitet och aktivitet och ger dig en siffra mellan 0-100 där ett lägre värde är normalt i slutet av dagen eller efter träning, och ett högt i början av dagen eller innan träning. Väldigt användbart om du väljer att använda det på rätt sätt.

Garmin Lily 3 Garmin Lily 2
<
>
Body Battery-poäng i slutet av dagen. Ett lågt värde är normalt i slutet av dagen eller när du avslutat en aktivitet.

Här kan du även logga din (eller din partners) menstruationscykel, dagens kroppsliga symtom och humör. Något som i ärlighetens namn kan vara väldigt gynnsamt för både dig själv och din omgivning om du har hormoner som utmanar dig och ditt humör. Många relationer skulle troligtvis vara betydligt smidigare om din partner förstår exakt vilka dagar det är dags att ta sig till affären, köpa favoritchokladen och låta dig ha makten över fjärrkontrollen i stället för att ta upp samtalet om smulorna på diskbänken…

Är du gravid kan du få uppdateringar varje vecka tillsammans med olika utbildningar baserat på var du befinner dig i graviditeten.

Garmin Lily
Garmin Lily är en sober, feminin och nätt klocka som funkar galant till partystassen (Foto: Åsa Warme Hallén)

Slutsats

Garmin Lily är en snygg, nätt och feminin klocka. Faktiskt så snygg att den rent spontant inte uppfattas som en träningsklocka. Nu är ju inte Ljud & Bild en relationstidning men vi vill ändå framhålla att menscykelspårnings-funktionen nog skulle kunna rädda många relationer genom ökad medvetenhet och förståelse.

Detta är klockan för dig som först och främst vill ha en snygg klocka men som även vill kunna se din aktivitetsnivå och anpassa din träning efter hur din kropp återhämtat sig.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
 • Fler än 6 000 produkttester
 • Undvik felköp med våra tips och guider
 • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
 • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
 • Alltid uppdaterad med senaste nytt
 • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
 • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
 • L&B TechCast – en podcast med L&B
 • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Också i detta test:

Polar Ignite 2

Bra coach i snygg förpackning

Med Polar Ignite 2 kombineras ett snyggt utseende med smarta funktioner – frågan är om det räcker ända fram?

Ett utseende som går att variera samt att klockan talar om för dig vad du ska träna och ger även förslag på övningar.
Funktionen med indikation för videosamtal från Messenger behöver en uppdatering och vibrations-indikationen vid träning är lite i mesigaste laget. Ojämn känslighet på skärmen och en gest-styrning som skulle kunna vara bättre.
forfatter

Åsa Warme Hallén

(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Extremt för de extrema Med solenergiladdning, safirglas och titan klarar Enduro 2 långa träningspass i tuff miljö.
Nya smarta klockor från Samsung med fokus på hälsa Den nya Galaxy Watch5-serien kommer bland annat att möjliggöra mer omfattande mätning av sömnen.
Samsung uppgraderar sina hopfällbara mobiler De två vikbara mobilerna kommer bland annat med blixtsnabb processor och Galaxy Z Fold 4 får kamera från Galaxy S22-serien.
En uppgraderad nedgradering OnePlus 10T är en bra mobiltelefon, men allt är inte guld och gröna skogar. Den har några kompromisser i bagaget.
Stort ståhej om ingenting Kan en mobiltelefon vara modig, varm och själfull?
Ingen mer Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officiellt bekräftat att alla modeller i den kommande Samsung Galaxy S23-serien uteslutande har Snapdragon-processorer under skärmen. Exynos är ute.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend