TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR

TEST Amazfit GTS2 mini

Fantastiskt bra och prisvärd träningsklocka

Är ett lågt pris detsamma som taskig kvalitet och budgetutförande, eller går det faktiskt att få bra produkt till rimligt pris?

forfatter
Publicerad 2022-02-12 - 10:00
Karakter
Amazfit GTS2 mini
L&B tycker
Nätt, smidig och användarvänlig klocka. Extra plus för Find Phone-funktionen och prislappen.
Svårt att hitta något uppenbart att klaga på. Språket i appen skulle kanske behövas se över en runda till för att få det riktigt enhetligt och lite synd att stödet för Alexa inte finns i Sverige ännu så länge.
Specifikationer
 • Mått: 40,5×35,8×8,95 mm
 • Färgskärm: Ja
 • Skärm: Always-on AMOLED-display, 450 nits
 • Skärmupplösning: 354 x 306
 • Pekskärm: Ja
 • Vikt: 19,5 g
 • Material i infattning: –
 • Material i glas: –
 • Material i boett: Rostfritt stål, aluminium
 • Material i armband: Silikon
 • Vattentät: 5 ATM
 • Satellitsystem: GPS, GLONASS
 • Trådlöst: Bluetooth
 • Batteritid: 14 dagar vid normalanvändning
 • Webb: Amazfit.com
Riktpris: 990Pr. 2022-02-12 Produktsida

Det blir ju inte alltid som man tänkt sig och det har vi verkligen blivit varse när det gäller att få till grupptester. Tanken var att Amazfit GTS2 mini skulle vara med i det stora testet av trängsklockor men den kom helt enkelt inte fram i tid. Synd såklart.

Men med de testade klockorna färskt i minnet tar jag på mig denna rektangulära skapelse och kör på. Och just formen är det första som gör att Amazfit skiljer sig från de övriga, det andra är priset. Billigaste deltagaren i det stora testet, som även förärades med Bästa Köp, kostar faktiskt 800 kronor mer än denna eftersläntrare.

Vad får du för strax under 1000 kronor?

Mina förväntningar är inte så höga när jag packar upp klockan och även om den inte kvalar in under snygg-kategorin är det absolut inget fel på den. Svart och vardaglig. Jag blir faktiskt lite förvånad, för jag hade i ärlighetens namn tänkt mig något plastigt med dålig passform, hårda kanter och stelt otympligt armband som skaver. Amazfit GTS2 mini är allt annat än detta. Jag älskar att bli positivt överraskad – och det blir jag absolut här!

Den tillhörande appen Zepp laddas enkelt ned via en qr-kod och sedan är det bara att börja ange sina personliga data precis som med vilken smart-/träningsklocka som helst. Jag märker rätt omgående att det är något som inte riktigt stämmer, men har svårt att sätta fingret exakt på vad det är … Men efter ett tag inser jag att även om språket är på svenska så är det med engelska inslag. Till exempel ska jag ange om jag är kvinna eller male. Och så fortsätter det även inne i appen, det mesta är på svenska men helt plötsligt poppar det upp ett engelskt ord här och var. Spelar ingen större roll och säkert enkelt att rätta till vid nästa uppdatering.

<
>
Skärmen är stor, tydligt och informativ och klarar även solljus (Foto: Åsa Warme Hallén).

Skärmen är stor, överskådlig och funkar väldigt bra utomhus i dagsljus. Batteritiden uppges till 14 dagar vid normal användning och även om jag inte räknade dagarna exakt måste jag säga att reflekterade över hur sällan den pockade på uppmärksamhet för laddning.

Väljer du att koppla ihop klockan med din mobil kan du styra din musik och ta emot olika aviseringar på handleden såsom inkommande samtal, sms med mera. En positiv sak är att skärmen är så generös att du kan läsa rätt långa meddelanden direkt på skärmen utan att behöva leta fram mobilen. Och på tal om att plocka fram mobilen så har ju mobilrackaren en förmåga att försvinna i tid och otid. Den är liksom aldrig där jag har lagt den och därför är jag extra glad över Find Phone-funktionen som har räddat mig många gånger när förvirringen slagit till.

Bild 4
<
>
Amazfit mäter bland annat hjärtfrekvens, syremättnad i blodet och stress. Väldigt tydligt och enkelt att avläsa (Foto: Åsa Warme Hallén).

Är du en normalanvändare och inte har några tokspecifika krav vågar jag nästa lova att du kan hitta allt du behöver i hälso- och träningsväg. Amazfit GTS2 mini kan bland annat mäta din stressnivå, puls och även blod-syremättnad. Den talar om för dig hur din sömnkvalitet är och ger dig en sammanslagen hälsobedömning i något som den kallar för PAI-poäng (personlig aktivitetsindex) för de senaste sju dagarna. Här finns över 70 olika sporter/aktiviteter att välja mellan, så oavsett om du brinner för cricket, judo, wrestling, yoga, simning, löpning eller föredrar att hoppa rep hittar du troligen just ”din” aktivitet. Eller något som är tillräckligt nära i alla fall.

Amazfit GTS2 mini
Att vara Corona-sjuk bidrar inte till några svindlande PAI-poäng. (Foto: Åsa Warme Hallén).

För mig är det viktigt att en produkt som är tänkt att användas i samband med träning kan hållas ren och fräsch. Amazfit GTS2 mini uppger 5ATM vilket innebär att du gladeligen kan duscha med den. Här finns även en väldigt användbar cykelspårning som kan vara ett bra hjälpmedel att hantera dina, eller din partners, menstruationsdata. Alexa finns i Amazfit men det fungerar inte i Sverige (eller Norge/Danmark) ännu så länge.

Zepp-app
I Zepp-appen kan du utläsa mänger av information och allt är väldigt lättförståeligt utformat. Här ser du även ett exempel på språkblandningen under Sömn. Inget livsavgörande men absolut en förbättringspotential. (Skärmdump från app).

Slutsats

Med Amazfit GTS2 mini får du garanterat mycket för pengarna. Nätt, smidig och lättanvänd. Den vinner inga designtävlingar men smälter in i sin omgivning utan att göra något väsen av sig. Så är du ute efter en bra och användbar klocka som funkar i alla sammanhang och inte är sugen på att lägga en förmögenhet ser jag absolut inga hinder till varför du inte ska slå till.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
 • Fler än 6 000 produkttester
 • Undvik felköp med våra tips och guider
 • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
 • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
 • Alltid uppdaterad med senaste nytt
 • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
 • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
 • L&B TechCast – en podcast med L&B
 • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

5 veckor 5 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)
forfatter

Åsa Warme Hallén

(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.

Lämna en kommentar

forfatter

Åsa Warme Hallén

(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.
Photoshop Elements blir ännu coolare Adobe gör fotoredigering roligare utan att det kostar skjortan.
För finsmakaren Garmin gör verkligen sitt yttersta för att kunna erbjuda en klocka för alla smaker. Nu har de presenterat en smartklocka med så klassiskt utseende att den ofta antas vara en traditionell analog klocka
Största iPhonen tappar andan Apple iPhone 14 Pro Max är naturligtvis en värdig efterträdare till sin hyllade föregångare. Men vi är ändå inte riktigt lika överförtjusta den här gången.
Capture One visar bilderna direkt på iPad Laddar upp bilderna från kameran till iPaden i realtid.
På jakt efter en ny mobil? Här är de 10 bästa! Här är de tio bästa mobilerna som finns att köpa just nu.
Flip är inte en flopp, men vi flippar inte ut Samsung Galaxy Z Flip 4 är en lysande mobil, men har för få väsentliga förbättringar jämfört med föregångaren.
Följ Ljud & Bild