TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: Kuriren

Tangent Uno 2go Reseradio

Retrodesign och mjuka former gör ­Tangent-radion en angenäm bekantskap.

forfatter
Publicerad 2009-07-08 - 17:32
Ljud & Bild tycker
Fyllig klang. Hög kvalitet. Batteridrift.
Laddbara batterier ingår ej. Dov bas.
Specifikationer
FM/AM-radio 75-mm fullregisterelement In-/utgång för ljud Laddare ingår Pris: 1 900 kr

Reseradioapparater finns i alla prisklasser. Kvaliteten och framför allt ljudkvaliteten varierar oerhört, men Uno 2GO ser inte bara bra ut, den låter bra också. Tangent-radion påminner om Radionettes klassiska Kurir-modeller från 50-talet, och precis som dessa kan den köras på batteri. Som det anstår en riktig reseradio. Uno 2GO har ett gjutet plastkabinett som finns i sex glansiga färger plus ett utförande i trä. Kvalitetsintrycket är mycket fint, med handtag i aluminium och en gedigen teleskop­antenn på baksidan.

Batteridrift
Radion levereras med separat strömförsörjning som även kan ladda de sex AA-batterierna som driver den. Det ingår också ett väggfäste i aluminium som man kan hänga upp handtaget i, vilket gör det enkelt att ta med sig radion ut på balkongen när den inte tas med till parken eller stoppas ner i resväskan. Förutom ett hörlursuttag med stereoljud finns en ljudingång man kan koppla in sin iPod till, samt en ljudutgång för anslutning till stereon.

Ljudkvalitet
Radiomottagaren är viktig för en reseradio som ska klara av varierande mottagningsförhållanden. Uno 2Go klarade sig fint i vårt test, men den är inte lika extremt bra på att suga in stationer som en Tivoli Model One. Så fort rätt frekvens är inrattad är däremot allt fröjd och gamman. Fast det är märkligt att lampan (orange lysdiod) som ska ange signalstyrkan lyser lika starkt hela tiden. På Tivoli Audios reseradio PAL varierar ljusstyrkan efter signalstyrkan.

Ljudet är bra, faktiskt riktigt bra för en radio i den här klassen. Man kan räkna med ett fylligt ljud, med mer bas än i en PAL, men så är ljudbilden på Uno 2GO lite dov också och inte lika tydligt fokuserad i mellan- och diskantregistret. Popmusik fungerar väldigt bra, radioljudet är fyllig och det finns mer tryck i basen än i de flesta bärbara radioapparater, även om det 75 mm lilla mellanregisterelementet har sina klara begränsningar i ljudtryck.

Slutsats
Tangents radio låter fint, ser fin ut och fungerar alldeles praktfullt, och kvaliteten är hög med tanke på prisklassen. Laddbara batterier ingår inte, vilket vi tycker är ett minus i kanten, men å andra sidan kan man använda alkaliska batterier i stället. Väggfästet är en fin bonus eftersom radion då kan ha en fast plats när man kommer hem och sedan är laddad och klar till nästa tur. Uno 2GO är nämligen den sortens reseradio som man gärna tar med sig.
 

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend