Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Philips HTS9221

Känsla för detaljer

Philips dyraste anläggning är lika enkel att använda som den billigaste men låter väsentligt bättre.

Publicerad 2012-05-11 - 06:57
Philips HTS9221
Geir Gråbein Nordby

HTS9221 och HTS9241 är samma system, fast i olika färger. HTS9221 är svart och HTS9241 är vit.

Elektroniken är mer rundad och ser exklusivare ut än den billigare modellen HTS7201, bland annat matas skivorna in genom en springa i stället för med en släde. Anslutningarna är likadana, fast här finns inbyggd iPod-docka och trådlös nätverksanslutning, vilket är extrautrustning till den billigare modellen. Högtalarna har fått en inverterad diskantdome av titan för att ge en bättre upplösning och få fram fler detaljer.

Användning
HTS9221 har exakt samma inställningsmeny som det mindre systemet, och fjärrkontrollen är också likadan – fast gjord av aluminium i stället för plast. Det innebär att anläggningen är oerhört enkel att sköta tack vare en idiotsäker installation och överskådliga menyer.

Ljudkvalitet
Precis som med det mindre systemet försöker jag dämpa mellanregistret med 2 dB för att tona ner en lite sträv klangbalans. I mina öron är ”Virtual Surround”-ljudet är inte speciellt bra här heller, ljuden kommer från lite godtyckliga håll. I de flesta fall föredrar jag stereo. Det gäller både film och musik, även om filmljudet på skivan är lagrat i diskreta kanaler.

HTS9221 har bra fokus i mellanregistret, med dialog och sångröster väl placerade i centrum av ljudbilden. Övertonerna kommer också fram mycket bättre än med någon av de billigare anläggningarna, och för första gången i testet känner jag att jag blir underhållen. Kul­svärmar och tunga robotsteg i ”Terminator 4” framträder fint, samtidigt som dialogen har en renhet som de billigare anläggningarna inte lyckas få fram. Dessa kvaliteter tjänar naturligtvis även musik på.

Inte heller denna anläggning är superkraftig, så om du tillhör typen som gillar att plåga grannarna med högt ljud lär du upptäcka att HTS9221 får problem med att behålla kontrollen. Men upp till en viss nivå låter det riktigt bra.

 

Ljud & Bild tycker

Användarvänlig. Bra fjärrkontroll. Snyggt ljud. Inga HDMI-ingångar. Saknar lite tyngd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen