: Jays A-Jays Three

Jays A-Jays Three

Tyvärr är det fortfarande så att de flesta öronsnäckor låter grått och dåligt. MP3 är inte direkt gourmetljud heller, men det är ingen poäng med att klamra sig fast vid de gamla propparna bara därför. Lyftet kan nämligen bli stort om man väljer rätt öronsnäckor. Man kan alltid spendera mycket kosing på ett par Shure-, Ultimate Ears- eller Monster-lurar, men de bästa kostar fyrsiffriga belopp.
A-Jays kostar en femhundring men låter som om de skulle kosta minst det dubbla. Du hittar helt enkelt inte bättre snäckor för pengarna. Om någon skulle tycka annorlunda är vi intresserade av att få reda på det, för detta är sensationellt bra ljud för pengarna. Till och med förpackningen håller hög klass.

Ljudkvalitet
Man inser det direkt. När man håller den mattsvarta förpackningen i handen får man en känsla av lyx. Men priset säger något helt annat, och då är det inte så konstigt att man blir fundersam över hur det kommer att låta. Har Jays lagt satsat pengarna på kartongen för att locka kunder, i stället för på ljudet?
Oron försvinner så fort man stoppat i snäckorna i öronen. Det ingår fem silikonproppar i olika storlekar, så man hittar alltid en som passar. Ett praktiskt litet fodral ingår också, samt en flygadapter och en Y-kontakt med två minijack-kontakter. A-Jays Three har platt kabel med mattsvart, gummerad yta. Platta kablar trasslar inte in sig till nystan lika lätt. Praktiskt.
De 8,6 mm små membranen sparkar ifrån sig rejält i basen. Stram, bestämd och potent bas klär all musik, från Elgar till Eminem, och skapar ett solitt fundament för ett öppet och klart mellanregister. Lägg därtill en finmaskig detaljering och en tydligt detaljerad diskant, så tror man nästan inte att priset är på riktigt. Pianokonserter trivs lika bra som orkestermusik, pop och hiphop. Se bara till att välja silikonproppar som gör att snäckorna sitter fast bra i örat, annars blir klangbalansen för tunn.
Avsaknaden av mikrofon och handsfree-knappar på sladden är det enda vi kan komma på att klaga över.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 49 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
Har du den här produkten?
Sätt ditt betyg.

0 / 5. Antal röster: 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Annons
Annons

Läs också

För somliga kommer Yamaha-förstärkaren att sakna något väsentligt, men då menar vi inte i ljudkvaliteten.
Mola Mola Kula är en helt unik förstärkare. Vi har nog aldrig hört ett sådant överflöd av detaljer!
Årets Samsung Galaxy S21-serie finns i tre olika versioner: S21, S21+ och S21 Ultra. Här kan du läsa om vilken modell som passar dig bäst.
Bang & Olufsen har hämtat inspiration från 1970-talet och skapat en förtroendeingivande musikmaskin som man kan ta med sig.
Med Samsungs nya projektorer kan du få en enorm bild direkt på väggen hemma i vardagsrummet.
Här är den moderna surroundförstärkaren för dig som vill ha riktigt bra ljud i hemmabion men som vill vara förnuftig med plånboken.
Med absolut alla funktioner man behöver ger Marantz NR1711 stora hemmabioupplevelser i ett slimmat och snyggt format.
Philips ultrabreda skärm placerar dig mitt i handlingen, oavsett om du ägnar dig åt spel, film eller kalkylblad.
Elbilen Volvo XC40 är en sagolik bil, framför allt i den här versionen.
JBL Bar 5.0 är en enkel och pigg soundbar som inte behöver någon subwoofer för att spela tillräckligt med bas.
DJI Mavic Air 2 är en flygande kamera som ger dig ett helt nytt perspektiv.
Jobba hemifrån eller bara vara hemma? Den här skärmen funkar till allt!