Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Jays A-Jays Three

Jays A-Jays Three

Ljud & Bild tycker
Fenomenalt bra ljud. Bra brusdämpning. Hög kvalitet. Många tillbehör. Bra pris.
Saknar handsfree och mikrofon.
Specifikationer

Jays A-Jays Three
Öronsnäckor
Impedans: 16 ohm
Känslighet: 97 dB
Vikt: 14 gram
Pris: 500 kr

Tyvärr är det fortfarande så att de flesta öronsnäckor låter grått och dåligt. MP3 är inte direkt gourmetljud heller, men det är ingen poäng med att klamra sig fast vid de gamla propparna bara därför. Lyftet kan nämligen bli stort om man väljer rätt öronsnäckor. Man kan alltid spendera mycket kosing på ett par Shure-, Ultimate Ears- eller Monster-lurar, men de bästa kostar fyrsiffriga belopp.
A-Jays kostar en femhundring men låter som om de skulle kosta minst det dubbla. Du hittar helt enkelt inte bättre snäckor för pengarna. Om någon skulle tycka annorlunda är vi intresserade av att få reda på det, för detta är sensationellt bra ljud för pengarna. Till och med förpackningen håller hög klass.

Ljudkvalitet
Man inser det direkt. När man håller den mattsvarta förpackningen i handen får man en känsla av lyx. Men priset säger något helt annat, och då är det inte så konstigt att man blir fundersam över hur det kommer att låta. Har Jays lagt satsat pengarna på kartongen för att locka kunder, i stället för på ljudet?
Oron försvinner så fort man stoppat i snäckorna i öronen. Det ingår fem silikonproppar i olika storlekar, så man hittar alltid en som passar. Ett praktiskt litet fodral ingår också, samt en flygadapter och en Y-kontakt med två minijack-kontakter. A-Jays Three har platt kabel med mattsvart, gummerad yta. Platta kablar trasslar inte in sig till nystan lika lätt. Praktiskt.
De 8,6 mm små membranen sparkar ifrån sig rejält i basen. Stram, bestämd och potent bas klär all musik, från Elgar till Eminem, och skapar ett solitt fundament för ett öppet och klart mellanregister. Lägg därtill en finmaskig detaljering och en tydligt detaljerad diskant, så tror man nästan inte att priset är på riktigt. Pianokonserter trivs lika bra som orkestermusik, pop och hiphop. Se bara till att välja silikonproppar som gör att snäckorna sitter fast bra i örat, annars blir klangbalansen för tunn.
Avsaknaden av mikrofon och handsfree-knappar på sladden är det enda vi kan komma på att klaga över.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter
Av

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.