TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Oppo PM-3

Liten, läcker och lättdriven

Äntligen är Oppo färdiga med sin billigaste hörlur hittills.

forfatter
Publicerad 2015-08-09 - 06:00
L&B tycker
Bra design och byggkvalitet. Bbehöver ingen svindyr förstärkare för att ge ett bra och sammanhängande ljud. Isolerar bra.
Kan klämma lite på öronen efter ett tag. Kostar en del.
Specifikationer
  • Sluten hörlur
  • Känslighet: 102 dB
  • Impedans: 26 ohm
  • Frekvensomfång: 10–50 000 Hz
  • Färger: Svart eller vit
  • Vikt: 320g
Riktpris: 6000Pr. 2015-08-09 Produktsida

Inte nog med det, Oppo följer upp med en ny bärbar hörlursförstärkare, HA-2. Undertecknad fick chansen att ha med båda två på resa och här kommer domen.

PM-3 är Oppos tredje hörlurskreation. Båda föregångarna (PM-1 och PM-2) har varit öppna konstruktioner, mest avsedda för hemmabruk där det inte finns någon störande omgivning på utsidan – eller någon omgivning som störs. På resan är en sluten hörlur ett mycket bättre val som isolerar lyssnaren från omvärlden på ett helt annat sätt.

De små Oppo PM-3 sitter skönt på huvudet och har samma tillfredsställande byggkvalitet som sina föregångare, men själva kåporna kan lätt upplevas som lite för små och trånga om du har en huvudstorlek som är över medel. Till PM-3 ingår två kablar, en på 1,2 meter och en lång 3-meterskabel för hemmabruk. Kontakterna i lurarna är av god kvalitet och det går fort och lätt att byta kablar.

Designen är stilren och läcker. PM-3 i vitt utförande går hand i hand med min iPhone 5s i vitt/guld, till och med kabeln som ingår är snudd på identisk med den som äppelföretaget levererar.

PM-3 har ärvt många av sina tekniska lösningar från toppmodellen PM-1 och är fortfarande en planar-magnetisk konstruktion. Kanske ett något överraskande val för ett par nya ”reselurar”, men Oppo har visat att de behärskar den här tekniken väl. Storebror PM-1 satte konkurrenterna som använde samma planar-teknik en aning i skuggan med en känslighet på 102 dB i 32 ohm. Siffror som ingen av de andra tillverkarna kommer i närheten av och som gjorde att du faktiskt också kunde få ut välljud ur dem med ”bara” en bärbar signalkälla.

 

Kvalitetsljud

Det är enkelt att hitta likheter mellan den här kombinationen och toppmodellerna PM-1 och HA-1. Ljudkaraktären är neutral och klart inriktad på mellanregister, där både herr- och damröster framträder tydligt och spelar huvudrollen i ljudbilden som målas upp.

PM-3 uppfattas också som frodiga i det lägsta registret, särskilt om du använder basboost-funktionen på den bärbara förstärkaren HA-2. Vanligtvis föredrar jag att inte ha på sådana funktioner, eftersom det lätt kan bli för mycket av det goda och ofta stökar till resten av ljudbilden. I PM-3 inkopplad till HA-2 föredrog jag däremot något överraskande ofta att köra med den här funktionen aktiverad. Det kan ha något att göra med att även om PM-3 har en bra och stram bas så når den inte allra längst ner i djupet. Då kan en sådan basförstärkning, med vissa inspelningar och musikstilar, passa bra.

Diskanten är upplöst och finkornig i PM-3, men precis som i PM-1 är den en smula restriktiv så att du uppfattar alla smådetaljer, men utan att ljudet blir aggressivt och framfusigt – med tillhörande trötta öron som resultat.

Elektronika från Infected Mushroom och Røyksopp är att betrakta som favoritföda och återges strålande och engagerande. Fundamentet är bestämt, mäktigt och bastonerna återges drivande utan att någonsin tippa över mot vulgärt. Faktiskt även med basboost aktiverat. Dessutom visade sig den funktionen vara mycket bra att ha när man lyssnar på låg eller måttlig volym. Rock med Dream Theater och Rammstein passar också lurarna fint, och till och med när jag bara använde min iPhone 5s fick jag aldrig en känsla av att det saknades kraft för att driva PM-3.

 

Slutsats

Hörlurarna PM-3 är lätta, läckra och lättdrivna. De låter bra, är sköna att ha på huvudet och isolerar väl. Kompanjonen HA-2 är lika läcker, rejält byggd, klarar ”alla” format och upplösningar och har förvånansvärt gott om kraft. En strålande bärbar hörlurskombination!

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

LB+ Månad

kr 119,00

KÖP

LB+ Vecka

kr 59,00

KÖP
Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Prenumerationen löper ut perioden som du har betalat för. Köp- och prenumerationsvillkor gäller.

Senaste artiklar:

Lämna en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range

Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today

lbpluss
En dröm för både studio och nöje MM-500 har utvecklats av och för studiotekniker, för att avslöja allt som finns i en inspelning. Och det skänker ren njutning till ”vanliga människor” också.
Spännande nyheter från Audio-Technica StreamSet-serien är speciellt gjord för proffsspelare och Twitch-strömmare.
lbpluss
Unika hörlurar De här hörlurarna både ser fantastiska ut och låter bra. Och har ett utseende som bara instrumentmakare kan åstadkomma.
Kineserna kan köpa OnePlus 11 redan på måndag Lanseringen sker mer än en månad före den globala lanseringen, som inte äger rum förrän den 7 februari.
Det här har du inte fått för 1000 kronor förr Med FreeBuds 5i vill Huawei ge oöverträffad kvalitet för pengarna.
Följ Ljud & Bild