Jays a-Jays One+

Släng dina gamla och köp de här!

Här är det billigaste och bästa substitutet för öronpropparna som följde med mobilen.
Ljud & Bild tycker
Fylligt ljud. Varm klang. Fjärrkontroll och mikrofon.
Aningen avslappnad diskant.
Specifikationer
  • Fjärrkontroll med mikrofon
  • Impedans: 16 ohm
  • Känslighet: 95 dB
  • Vikt: 14 gram
forfatter

De flesta har varit med om det. Öronpropparna som ingick till mobilen sitter dåligt i örat. Ljudkvaliteten blir därefter: tunn bas och vass diskant. Så går man ut och köper ett par nya öronsnäckor och hoppas att de är bättre. Men det vet man aldrig.

Jays har däremot många fina alternativ till dåliga proppar. a-Jays Four är en av alla modeller vi har testat och rekommenderar varmt. a-Jays One+ är ännu billigare men har ändå samma platta kabel som inte trasslar in sig. Och en enorm bonus för mobilanvändare: fjärkontroll och mikrofon till mobilen. Det innebär att man kan svara på och ringa upp samtal, eller styra musiken. Fjärrkontrollen stöder inte bara iPhone utan också många Android-telefoner.

Fem par silikonproppar ingår, och det är viktigt att man tar sig tid att prova ut ett par som sitter bra i öronen. Bara då kan man få ut maximalt av ljudet.

Som är bra. Väldigt bra, faktiskt. Klangbalansen är behagligt varm och fyllig. Och koncentrerar sig på basregistret, vilket många uppskattar. Det ger a-Jays One+ en stor fördel jämfört med det mesta som ingår till smartmobiler nu för tiden. Det fylliga ljudet är mer lättlyssnat i längden, och eftersom diskanten är tillräckligt avslappnad för att aldrig låta aggressiv så tar det lång tid innan man bli trött i öronen av Jays-snäckorna.

Ljudbilden är öppen nog för att klangfärger och detaljer ska framträda och det känns egentligen inte som om lurarna maskerar något i musiken. Till det här låga priset är det bara att slå till. De här öronsnäckorna är mycket bättre än vad prislappen ger en antyda om, och ger varje iPod- eller smartmobilanvändare ett mycket bättre ljud.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.