Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Jays A-Jays Four

Snäckor med kontroll

Tre knappar är allt som behövs för att göra öronsnäckor praktiska. Då kan man ta kontroll över både musiken och samtalen.
Ljud & Bild tycker
Kanonbra ljud. Bra brusdämpning. God kvalitet. Fjärr + mikrofon.
Ingenting
Specifikationer
  • Öronsnäckor
  • Impedans: 16 ohm
  • Känslighet: 96 dB
  • Vikt: 14 gram

Förra året imponerade a-Jays Three så mycket på oss att vi belönade dem med guldmedalj för årets bästa öronsnäcka. Det enda de saknade var mikrofon och knappar som styr iPoden eller iPhonen. Det har Jays lagt till i modellen de kallar för a-Jays Four, som ser precis likadan ut som vinnaren från i fjol.

På den platta sladden till den högra snäckan sitter knapparna som styr avspelning och samtal. En liten mikrofon är inbyggd och plockar upp ljud från alla håll. Mikrofonen kan också användas med Skype, och knapparna kan styra avspelningen på moderna versioner av MacBook-laptopar.

Ljudkvalitet
Användbara lurar, alltså. Och med bra ljud. De små snäckorna levererar ordentligt med bas, till och med basfantaster lär bli nöjda. Mellanregistret är inte lika klart och öppet som i a-Jays Three, men ljudet är fylligt, klangrikt och välbalanserat. Röster återges med distinkt fokus och är befriade från betoningar. A-Jays Four är en lysande öronsnäcka som är lite mörkare i klangen än seriens toppmodell, men betydligt mer praktisk för de som har hörlurar till mobiltelefonen.

Att ha en platt sladd i stället för en rund innebär att den inte trasslar in sig, och den vinklade minijack-kontakten tar dessutom mindre plats i fickan. Med andra ord: allt är som det ska med a-Jays Four, som är väl värd sitt pris.

Annons

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.