Bil & Elfordon Datorer Fitness Gaming Mobil Smart hem Teknik

TEST: Turtle Beach Stealth 600 Gen 2

Bra gäst-headset

Om du bara spelar lite eller behöver ett extra headset till gäster passar Turtle Beach fint.

Publicerad 2021-12-03 - 14:00
Turtle Beach Stealth 600 Gen 2
John Hvidlykke

Turtle Beach är en av de äldsta tillverkarna av ljudutrustning för spel, de överträffas bara Creative. I dag är de framför allt kända för sina headsets.

Öronkåporna på Turtle Beach Stealth 600 G2 är D-formade – och gjorda för öron som är mindre än mina. Vilket är majoriteten av befolkningens. De sitter också lite stramare mot huvudet än jag föredrar. Å andra sidan kan det betyda att många andra äntligen hittar ett headset som passar i storlek …

Plast

Huvudbygeln, öronkåporna och hållaren till dem är gjorda av plast, och hela headsetet känns lite lealöst och billigt. Vilket det är också, priset är bara ungefär hälften av de dyraste deltagarnas. Ändå är det skönare att ha på sig länge än flera andra, tack vare mjuka öronkuddar i meshtyg som andas.

Mikrofonen är fastmonterad och sitter på en kort arm som kan fällas upp och bli en del av vänstra öronkåpan. Armen går att låsa i två lägen och känns lite styv och plastig, men helt pålitlig. Inte bara volymen utan även mikrofonvolymen kan justeras med två rattar. Vilket är en fin detalj.

Om du inte spelar särskilt mycket, eller om behöver ett låne-headset till gäster är Turtle Beach Stealth 600 G2 ett riktigt bra köp. (Foto: Turtle Beach)

Tunt men användbart ljud

Ljudet är en smula tunt och detaljåtergivningen hade kunnat vara bättre. Men ljudet är fortfarande rent och inga tonregister förbises. Därför går det bra, så länge det inte händer för mycket på en gång i omgivningarna samtidigt som explosionerna brakar loss. När det händer blir ljudet rörigt och man mister överblicken – och eventuellt livet i spelet.

Slutsats

Som testets enda headset i den lägsta priskategorin skulle man kunna befara att Turtle Beach hade tagit med sig en kniv till en pistolduell. Stealth 600 G2 har också i en märkbart billigare kvalitet än majoriteten. Men kompromisserna är väl valda och den grundläggande kvaliteten finns på plats. Om du inte spelar särskilt mycket, eller om behöver ett låne-headset till gäster, är detta ett riktigt bra köp.

Karakter
Turtle Beach Stealth 600 Gen 2
Basic

Home tycker

Lågt pris. Helt OK ljud för pengarna. Byggkvaliteten imponerar verkligen inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Redan prenumerant? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen