Bil & Elfordon Datorer Fitness Gaming Mobil Smart hem Teknik

TEST: SteelSeries Arctis 7P+ Wireless

För allsidiga spelare

Om du vill spela på alla plattformar, men älskar ditt PS5 mest, är det här headsetet för dig.

Publicerad 2021-12-03 - 14:00
SteelSeries Arctis 7P+ Wireless
John Hvidlykke

SteelSeries är en av de mest lojala deltagarna i våra tester, genom åren har vi testat headsets i alla prisklasser från dem.

SteelSeries Arctis 7P+ Wireless är en specialversion av den näst bästa modellen i den populära Arctis-serien. Skillnaden mellan vanliga Arctis 7 och 7P+ är att det senare är anpassat för lagg-fritt ljud på PlayStation 5. Men det fungerar även på PC – och på Nintendo Switch och Android. Man får dock klara sig utan DTS Headphone: X 2.0-surroundljud, som standardversionen har.

Precis som de andra Arctis-headseten har Arctis 7-modellerna ovala öronkåpor med tjocka, tygklädda öronkuddar. Hållarna till öronkåporna är av plast, men själva huvudbygeln är av metall. En elastisk tygrem håller headsetet ”svävande” ovanpå huvudet. Textexemplaret var vitt, men för de mindre äventyrliga finns det även i svart.

Kablar till allt

Mikrofonen är fastmonterad, men den tunna och mycket böjliga svanhalsen kan tryckas in i vänstra öronkåpan. Det ingår kablar för mobilljud, USB-kabel för direktkoppling och en trådlös USB-C-adapter (samt en USB-A-kabel för PC-datorer utan USB-C-port). Ett imponerande kabelurval för ett trådlöst headset.

SteelSeries styrprogram heter nu för tiden SteelSeries GG. Det innehåller den obligatoriska equalizern med förinställningar och mikrofonjustering etc., men också möjligheten att integrera en lång rad appar så att andra typer av SteelSeries-enheter kan samarbeta med spel och program.

 

SteelSeries Arctis 7P+ Wireless är ett bekvämt headset i vuxendesign skapat för spelare som spelar på flera plattformar. (Foto: SteelSeries)

Bekvämt, men utan överblick

Arctis 7P+ Wireless har ett ganska neutralt och behagligt ljud (som kan justeras bort med equalizern). Men särskilt detaljerat är det inte. För lite dunder och brak fungerar det fint. Men när det går riktigt hett till tappar headsetet överblicken. Och det är just då som fienden smyger sig upp bakom dig och riktar pistolen mot ditt bakhuvud …

Det låter inte dåligt och jag har stött på headsets som var mycket sämre på att få dig att överleva striden. Men när man kan få mycket bättre ljud för samma pengar så måste försäljningsargumentet vara Arctis 7P+:s mångsidighet när det gäller spelplattformar.

Slutsats

SteelSeries Arctis 7P+ Wireless är ett bekvämt headset i vuxen design som är gjort för gamers som spelar på flera plattformar. Och speciellt på PlayStation 5. Här är mångsidigheten ett bra argument. Om du bara vill spela på PC så finns det flera andra som ger dig lika bra komfort som det här, men samtidigt ett mycket bättre ljud.

Karakter
SteelSeries Arctis 7P+ Wireless
Premium

Home tycker

Klarar nästan alla plattformar. Gjord speciellt för PS5. Bra komfort. Inget surroundljud på PC. Ljudet är inte särskilt detaljerat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Redan prenumerant? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen