Bil & Elfordon Datorer Fitness Gaming Mobil Smart hem Teknik

TEST: Logitech Pro X Wireless Lightspeed Gaming Headset

Professionell – men inte skön

Logitech Pro X Wireless är ett tävlingsheadset, helt utan lull-lull och imponatoreffekter.

Publicerad 2021-12-03 - 14:00
Logitech Pro X Wireless Lightspeed Gaming Headset
John Hvidlykke

Vi har stött på Logitechs Professional gamer-headset i många varianter genom åren. Nu finns det i en trådlös version med Logitechs ”förlustfria” Lightspeed-gränssnitt i form av en USB-A-dongel. I den här utgåvan är namnet Logitech Pro X Wireless Lightspeed Gaming Headset(!).

Som ett professionellt tävlingsverktyg är Logitech Pro X Wireless sobert och utan utsmyckningar. Allt är svart, utom loggan på öronkåporna som är av rökfärgad, polerad metall. Byggkvaliteten känns övertygande nog för det professionella redskap som detta ska vara. Fästena som håller öronkåporna är gjorda av metall och sladdarna till öronkåporna är spiraler som tål att ryckas i.

Professionella detaljer

Volymen styrs med en bra, gammaldags ratt som är lätt att hitta med tummen. Så ska det se ut. Ett reglage sätter på och stänger av headsetet och den löstagbara svanhalsmikrofonen kan stängas av med en knapptryckning. Mikrofonen kommer från Blue Microphones, som har rötter i den professionella studiovärlden men som sedan 2018 ägs av Logitech.

Logitech Pro X Wireless sitter komfortabelt på huvudet, utan att det känns direkt skönt – headsetet är lite för styvt och plastigt.

Styrmjukvaran Logitech G Hub är absolut inget krav, men om man väljer att ladda ner och installera den får man tillgång till EQ-funktion och virtuellt DTS Headphone:X 2.0-surround i 7.1 kanaler

Logitech Pro X Wireless är ett professionellt verktyg utan krusiduller och utsmyckningar. (Foto: Logitech)

Inget fett ljud

Som helhet är basen helt okej, men om du föredrar att dränkas i bas från explosioner så är inte detta headset rätt. Den övre basen saknar direkt tryck.

I det viktiga mellanregistret är upplösningen riktigt bra. Här är det ingen som smyger förbi obemärkt. Men ljudet är inte naturligt heller. Den översta diskanten är lite dämpad. Detta är inga problem alls med spel, eftersom den viktigaste, nedre delen diskanten har full nivå.

Det är inte ett headset jag skulle använda för att lyssna på musik. Ljudet är för platt och tvådimensionellt. Men för det som det är tänkt för, nämligen att vinna i spel, fungerar det strålande.

Slutsats

Logitech Pro X Wireless är ett professionellt verktyg utan krusiduller och utsmyckningar. Byggkvaliteten känns gedigen och de få kontroller som finns är välvalda och tydliga. Komforten är i princip okej men går att hitta bättre för de här pengarna. Samma sak kan sägas om ljudet, som är funktionellt men också lite tunt.

Karakter
Logitech Pro X Wireless Lightspeed Gaming Headset
Premium

Home tycker

Gedigen byggkvalitet. DTS Headphone:X 2.0-surroundljud. Mikrofon från Blue. Endast för PC-spelare. Medelmåttig bärkomfort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Redan prenumerant? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen