test : Tivoli Audio Go Andiamo

Trådlös Tivoli-högtalare

Tivolis första bärbara högtalare saknar en del för att bli lika festlig som vi hade hoppats.

Tivoli Audio Go Andiamo

Ljud & Bild tycker

Snygg design, kompakt och lätt. Fokuserat ljud på måttfull volym.
Ingen USB-laddning, grötigt ljud när man spelar högt. Måttlig basrespons.
 • Bärbar högtalare
 • Bluetooth-strömning
 • Aux-ingång
 • 20 timmars batteritid
 • Svart/svart eller silver/beige
 • Webb: tivoliaudio.se
Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 2000 kr

De är bäst kända för sina välljudande radioapparater, inklusive bärbara som Tivoli Audio PAL, men det är först nu de har en bärbar högtalare med Bluetooth.

Varför det har tagit så lång tid är svårt att säga, men nu är i alla fall den första modellen i Go-serien här. Andiamo, som är italienska och betyder ”låt oss gå”, är ett passande namn på en bärbar Bluetooth-högtalare.

Den relativt kompakta högtalaren är ungefär 14 cm i diameter och 6 cm hög. Inuti sitter ett stort batteri med 20 timmars kapacitet och en högtalare som pekar uppåt för att sprida ljudet så bra som möjligt.

Andiamo finns antingen i helsvart eller, som här, i matt aluminium med en läcker beige läderrem som omgärdar högtalaren. Knappar är diskret placerade under det italienska lädret, med synliga markeringar för volymstyrning, Bluetooth-parkoppling och av/på.

Under handtaget på läderremmens sitter en ingång för andra ljudkällor och en laddkontakt till den medföljande strömförsörjningen. Tyvärr är det här ingen USB-kontakt, då hade man kunnat ladda med vilken strömkälla på 1 ampere som helst.

Ljudet

En gummiring på undersidan håller högtalaren på plats om underlaget är glatt. Andiamo är inte vattentät, så ta in den innan det börjar regna. Designen är snygg och kvalitetsintrycket fint. Den påminner inte så lite om B&O Beoplay A1, men Andiamo är lite större och lite billigare.

Om man spelar lugn musik, till exempel London Grammar, är ljudbilden relativt välfokuserad och tydlig. Det låter lite konservburk i mellanregistret, men definitivt inte värre än andra Bluetooth-högtalare i samma klass. Byter man till exempelvis Avicii och vill spela högt så är det fullt möjligt. Fast då blir ljudet tämligen grötigt och basen hänger inte med helt i svängarna.

Jämfört med KEF Muo, som länge har varit vår referens, är ljudbilden vassare och tunnare i Andiamo, och både Libratone Zipp Mini och Audio Pro Addon T3 i samma prisklass låter betydligt mer välbalanserat. Nackdelen är att de båda är mycket större än Andiamo.

Slutsats

Tivolis första bärbara Bluetooth-högtalare är ett bra val om man kan acceptera att kompromissa med ljudet en smula för att få maximal bärbarhet. Den ganska så kompakta högtalaren låter bra, men gillar inte att spela högt och saknar dessutom USB-laddning – vilket är väldigt praktiskt i små Bluetooth-högtalare. Andiamo är inte svaret för de som är väldigt kräsna med ljudet, men den spelar mer än bra nog för att motivera prislappen.

picture1 picture2 picture3 picture4
<
>
Bra batteritid, men vi saknar USB-laddning. Foto: Tivoli
Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 3 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Marantz senaste CD-spelare är även en nätverksspelare – och en internetradio och en DAC och en förförstärkare och …
  Det fanns en tid när Apples MacBook Air var det naturligaste valet om man skulle ha en prisvärd och ultratunn bärbar dator. Är det fortfarande så?
  Marantz Model 30 är en magnifik förstärkare för både ögon och öron, och byggkvaliteten överträffar det mesta.
  En nätverksspecialist och ett highend-märke har gått ihop och skapat en smarthögtalare av hifi-kvalitet.
  Ljudet från den enorma V8:an lyckas inte överrösta ljudanläggningen, som är ett självklart val i en BMW.
  För samma pengar som ett par brusreducerande hörlurar ger Philips Fidelio X3 oändligt bättre ljud.
  Andra utgåvan av den minsta Citation-smarthögtalaren ger Sonos en hård match.
  Xperia 5 II är inte bara lika bra som Xperia 1 II, den är flera fall bättre!

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Belkin Soundform Elite

  Riktpris: 3000 kr Lyckat musikaliskt partnerskap

  Harman Kardon Citation One MKII

  Riktpris: 2000 kr Starkt förbättrad Citation

  Samsung HW-Q950T

  Riktpris: 15000 kr Soundbar med bioambitioner

  Sonus faber Lumina III

  Riktpris: 20000 kr Handbyggd ljudkvalitet
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.