testTivoli Audio Go Andiamo

Trådlös Tivoli-högtalare

Tivolis första bärbara högtalare saknar en del för att bli lika festlig som vi hade hoppats.
Karakter
Tivoli Audio Go Andiamo
Ljud & Bild tycker
Snygg design, kompakt och lätt. Fokuserat ljud på måttfull volym.
Ingen USB-laddning, grötigt ljud när man spelar högt. Måttlig basrespons.
Specifikationer
  • Bärbar högtalare
  • Bluetooth-strömning
  • Aux-ingång
  • 20 timmars batteritid
  • Svart/svart eller silver/beige
  • Webb: tivoliaudio.se
forfatter

De är bäst kända för sina välljudande radioapparater, inklusive bärbara som Tivoli Audio PAL, men det är först nu de har en bärbar högtalare med Bluetooth.

Varför det har tagit så lång tid är svårt att säga, men nu är i alla fall den första modellen i Go-serien här. Andiamo, som är italienska och betyder ”låt oss gå”, är ett passande namn på en bärbar Bluetooth-högtalare.

Den relativt kompakta högtalaren är ungefär 14 cm i diameter och 6 cm hög. Inuti sitter ett stort batteri med 20 timmars kapacitet och en högtalare som pekar uppåt för att sprida ljudet så bra som möjligt.

Andiamo finns antingen i helsvart eller, som här, i matt aluminium med en läcker beige läderrem som omgärdar högtalaren. Knappar är diskret placerade under det italienska lädret, med synliga markeringar för volymstyrning, Bluetooth-parkoppling och av/på.

Under handtaget på läderremmens sitter en ingång för andra ljudkällor och en laddkontakt till den medföljande strömförsörjningen. Tyvärr är det här ingen USB-kontakt, då hade man kunnat ladda med vilken strömkälla på 1 ampere som helst.

Ljudet

En gummiring på undersidan håller högtalaren på plats om underlaget är glatt. Andiamo är inte vattentät, så ta in den innan det börjar regna. Designen är snygg och kvalitetsintrycket fint. Den påminner inte så lite om B&O Beoplay A1, men Andiamo är lite större och lite billigare.

Om man spelar lugn musik, till exempel London Grammar, är ljudbilden relativt välfokuserad och tydlig. Det låter lite konservburk i mellanregistret, men definitivt inte värre än andra Bluetooth-högtalare i samma klass. Byter man till exempelvis Avicii och vill spela högt så är det fullt möjligt. Fast då blir ljudet tämligen grötigt och basen hänger inte med helt i svängarna.

Jämfört med KEF Muo, som länge har varit vår referens, är ljudbilden vassare och tunnare i Andiamo, och både Libratone Zipp Mini och Audio Pro Addon T3 i samma prisklass låter betydligt mer välbalanserat. Nackdelen är att de båda är mycket större än Andiamo.

Slutsats

Tivolis första bärbara Bluetooth-högtalare är ett bra val om man kan acceptera att kompromissa med ljudet en smula för att få maximal bärbarhet. Den ganska så kompakta högtalaren låter bra, men gillar inte att spela högt och saknar dessutom USB-laddning – vilket är väldigt praktiskt i små Bluetooth-högtalare. Andiamo är inte svaret för de som är väldigt kräsna med ljudet, men den spelar mer än bra nog för att motivera prislappen.

picture1 picture2 picture3 picture4
<
>
Bra batteritid, men vi saknar USB-laddning. Foto: Tivoli

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.