Search
Generic filters

: Kitsound Evoke

Basglatt och kraftigt ljud

Glöm mesiga högtalare, skaffa hellre en som får fötterna att stampa takten.

Ljud & Bild tycker

Billig trådlös högtalare som låter tuffare än de flesta.
Färgad och ihålig klang i mellanregistret.
 • Trådlös högtalare
 • 2.1-ljud
 • Strömning: Bluetooth
 • Övrigt: NFC, fjärrkontroll
Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 1800 kr

Tycker du att trådlösa småhögtalare låter för tunt och gällt? Då är du inte ensam. Som regel beror det på för små högtalarelement och en svag förstärkare. Problemet är värst i de minsta högtalarna, men det gäller tyvärr en del större högtalare också.

Men inte den här. Kitsound Evoke är en relativt kompakt bordshögtalare som är både trådlös och riktigt potent. Den är inte större än en Geneva Small, eller Bose Soundtouch, men mycket billigare. För under 2 000 kr får man en trådlös högtalare med Bluetooth – och en 3,5 mm ljudingång – som visserligen inte går på batterier utan är tänkt att stå på i en bokhylla hemma.

Med Bluetooth kan man strömma musik och radio direkt och ställer man Evoke-högtalaren nära TV:n så kan man koppla in ljudet från den.
Som alla strömningshögtalare är den enkel att installera och enkel att använda. Det ingår också en fjärrkontroll med bland annat basjustering. Just den funktionen kan det hända att du kommer att behöva.

Evoke både ser bra ut och känns stabilt byggd. På insidan sitter en förstärkare som lämnar 40 watt effekt till tre högtalare: två stereohögtalare och en bashögtalare. Det säger kanske inte så mycket om ljudet, men man märker det tydligt när man parar ihop mobilen för första gången och vrider upp ljudet.
Generös bas

Är det något Evoke-högtalaren inte är, så är det tunn och skrikig. Här får du bas i mängder, faktiskt i mesta laget. Det är här den behändiga fjärrkontrollen kommer in i bilden. Du kommer att behöva reglera basnivån, i synnerhet om högtalaren står tätt intill bakväggen. Då är nämligen basen väl generös och färgar resten av ljudbilden en hel del.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Tillverkare)

När man hittar den rätta balansen i basen blir ljudet riktigt angenämt. Då finns det fortfarande rikligt med bas, ganska potent och välkontrollerad är den också, som enkelt rockar igång ett medelstort vardagsrum. Spela inte för högt bara. Då blir ljudet hårt och basen blir luddig och flyter ut. Håller man sig inom gränsen för hur högt det går att spela innan ljudet förvrängs för mycket så kan man fortfarande spela tillräckligt högt för att väcka grannen.

Den potenta basen överskuggar inte mellanregister och diskant så mycket att det förstör musikupplevelsen. Det betyder inte att du kan räkna med perfekt ljud, för mellanregistret är för färgat för att vi ska bli lyriska över ljudet från Evoke-högtalaren. Även om basen aldrig slutar att engagera så faller mellanregistret igenom på låtar som Adeles ”Hello”, Erykah Badus ”Hi” och Radka Toneffs ”The Moon is a Harsh Mistress”. Det går mest ut över stråkar i orkestermusik, pianoklang och röster – framför allt kvinnoröster, som låter ihåliga och färgade.

Men sätt på Jaga Jazzist, Kygo eller Prince och rensa undan på parketten. Evoke älskar nämligen musik och briljerar med basdrivet i rock, funk, soul och pop, och det är ett tillräckligt bra skäl för många att välja just Kitsound Evoke i stället för någon av konkurrenternas trådlösa högtalare.

Kitsound Evoke är så långt från smal och gäll man kan komma, och låter stenhårt för att vara en så pass liten högtalare. Fast vi hade kunna tänka oss bättre klangbalans och att det lät lite

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 3 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Vi frågade och ni läsare svarade. Med nästan 4 500 röster är det iPhone 11 som vinner kamerablindtestet.
  Samsung HW-Q950T är den senaste toppmodellen – och minsann ingen besvikelse. Den här soundbar-högtalaren är det krut i!
  Sonus faber Lumina III är det självklara valet av högtalare för mindre rum.
  Tack vare saftig kontrast och färgsprakande Ambilight-ljus ger Philips OLED805 riktigt häftiga bildupplevelser.
  OnePlus 8T är en kompromiss. Därför bör man hålla tungan rätt i mun om man överväger ett köp. För de flesta är OnePlus 8T en av de bästa mobiltelefonerna på marknaden, men användare som har specifika behov bör leta efter något annat.
  Äntligen ett mesh-nätverk med Wi-Fi 6 som vanligt folk kan ha råd med. Är det bara att spänna fast säkerhetsbältet och göra sig beredd på superhastigheter?
  Nyson Lightcycle Morph är helt ensam i sitt slag. Den kan det mesta, men är dålig på att samarbeta.
  Om du är villig att göra avkall på Dolby Atmos och DTS:X så finns det knappast någon mer prisvärd soundbar än Samsung HW-Q66T.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Sonus faber Lumina III

  Riktpris: 20000 kr Handbyggd ljudkvalitet

  Samsung HW-Q66T

  Riktpris: 6000 kr Det mest välbalanserade ljudet

  Sony HT-G700

  Riktpris: 4500 kr Nästan äkta surroundljud

  Sigberg Audio Inkognito 12

  Riktpris: 28000 kr Odjuret på väggen
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  Do NOT follow this link or you will be banned from the site!