Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Geneva Model S Wireless DAB+

Liten högtalare med stort ljud

Genevas minsta är en utomordentlig trådlös högtalare med Bluetooth och FM-radio.

Av / 2015-08-15 - 05:00
Geneva Model S Wireless DAB+
Lasse Svendsen

Varje gång vi har diskuterat bra ljud från små högtalare har vi föredragit Genevas små bordshögtalare. Den största av dem är en massiv koloss på stativ, och den minsta får plats precis överallt.

Vilken storlek man än fastnar för, från Small till X-Large, får man potent dynamik och fylligt ljud. Lilla Model S har varit en av våra favoriter i prisklassen – en 23,5 cm bred högtalare med FM- och DAB-radio och som man kan strömma musik till via Bluetooth.

Nu har den lilla radion uppdaterats med ny elektronik och matt lack med gummerad yta. Färgerna är fortfarande rött, svart eller vitt och det ingår fortfarande ett litet bordsstativ och en fjärrkontroll.

På ovansidan finns en liten tryckpanel för val av ljudkälla, volym, alarm och avspelning, och fjärrkontrollen har dessutom bas- och diskantknappar. Plus minne för sex radiokanaler.

Under metallgrillen sitter fortfarande två 76 mm stora fullregisterelement som når ner till 75 Hz i basen.

Model S Wireless DAB+ är en stereohögtalare med en extra ljudingång på baksidan. Men de flesta kommer nog att använda den som en bordsradio, eller som en trådlös högtalare till mobilen.

 

Friskt ljud med tryck

Det är inte bara utseendet som fräschats upp. Ljudet är lite friskare och i synnerhet mellanregistret är tydligare än förut. I den första versionen av Geneva S ville man ställa in bas och diskant en smula, men det behövs knappt på den uppdaterade versionen.

Den går naturligtvis inte djupt i basen, men har en potent och stramt kontrollerad bas, utan de blöta blaffor som många slöa plasthögtalare brukar ha. Röster tjänar extra mycket på de ljudmässiga förbättringarna. Man hör tydligare vad som sägs och sjungs, och flerstämmiga vokaler urskiljs bättre.

Diskanten får inte glömmas bort. I förra versionen kunde man misstänka att Geneva hade ett avslappnat förhållande till diskant – bokstavligt talat – men numera kan man glädja sig åt mer luft och tydligare och mer distinkt diskantåtergivning.

Ljudbilden är inte enorm och det finns gränser för hur högt man kan spela. Ska man ha högtalaren i vardagsrummet är en Large-modell ett mycket bättre alternativ.

Men den levererar varorna som den ska, och har en friskare ljudbild med mer precis dynamisk kontrast. Behöver man mer bas kan det löna sig att ställa Model S intill väggen, och kanske skruva av bordsstativet.

Under alla omständigheter får man en av marknadens mest välljudande och vid det här laget mest ikoniska bordshögtalare just nu.

 

Luftig frihet

Genevas minsta bordsradio är fortfarande en av klassens bästa. Den låter bra med alla ljudkällor, ser ännu bättre ut än förut och kan ställas överallt. Vårt förstahandsval när det är ont om plats men kraven på ljudkvalitet är höga.

Ljud & Bild tycker

Öppen, detaljerad och frisk ljudbild med tryck och engagemang. Stöder inte AirPlay.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Släktfejd hos B&W

Få fart på filmen med Dolby Atmos!

Kanske det bästa köpet du kan göra

Förstklassig högtalarteknik med mindre budget

Väggprydnad med ljud

Garanterat bra stämning på sommarfesterna

Focal-ljud i Tesla: Så enkelt – så bra!

Är det här framtidens trådlösa PA-system?

Äntligen helt trådlösa

Hinkvis med engagemang och spelglädje

Sublim musikpresentatör i utsvängda 70-talsbyxor

Den här högtalaren kommer du att älska

Rulla till toppen