Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

TEST: Sony ULT Field 7

Partyfaktor 10/11

Sony ULT 7 har en enorm partyfaktor för att vara en bärbar högtalare, men låter inte särskilt raffinerat.

Av / 2024-06-07 - 15:00
Sony ULT Field 7
Lasse Svendsen

Sony-högtalaren övertygade oss rejält i vårt första test, och klarar sig utmärkt även när den utmanas av både billigare och dyrare rivaler.

I testet av Sony ULT Field 7 upptäckte vi att den inte precis var gjord för kräsna öron utan snarare för att hålla igång festen så länge som möjligt. Med en batteritid på nästan 30 timmar är förutsättningarna för en lång och kanske tröttsam fest definitivt närvarande om man använder Sony-högtalaren som ljudkälla.

ULT Field 7 är relativt stor för att vara bärbar, men väger inte hela världen och de inbyggda handtagen på sidorna gör den lätt att hantera. Även om den inte riktigt går ner i en ryggsäck.

Sony ULT Field 7_3 Sony ULT Field 7_4 Sony ULT Field 7_5
<
>
Högtalaren kan fungera som gitarrförstärkare och har ljudingång och laddning av mobiltelefonen. Foto: Lasse Svendsen

Högtalaren har passiva baselement på sidorna, med blinkande LED-lampor som pulserar i takt med musiken. På framsidan sitter två diskanter och två bas/mellanregisterelement, gömda under ett stänksäkert svart överdrag. Den finns för övrigt bara i svart. Sony anger batteritiden till 30 timmar, om lamporna är släckta och volymen inte är högre än steg 16. Skulle batteriet skrika efter mer ström tar det bara tio minuter att ladda tre nya timmars musik.

Högtalaren i Sonys Ultimate-serie har en ULT-knapp på ovansidan som aktiverar två olika EQ-inställningar i basen. ULT 1 ger djupare bas medan ULT 2 dämpar djupbasen till förmån för mer tryck.

Partyfaktor

ULT Field 7 kan paras ihop med upp till 100 högtalare, vilket vi av naturliga orsaker inte har testat, men det finns gott om anledning att tro att den klarar sig fint på egen hand. För jösses ett sådant ljudtryck den levererar!

Högtalaren kan ställas på högkant om det är mer praktiskt, men hur man än ställer den så levererar den ett makalöst tryck i basen, som vi inte har hört någon gång i den här storleksklassen. Speciellt om högtalaren är inställd på läge 2, då kan det nästan bli för mycket av det goda.

Trycket i basen är enormt, och matchar fint både Club 120 och Stage 320, men Sony-högtalaren har inte riktigt samma raffinerade fokus. Särskilt i mellanregistret, där ljudbilden kan verka lite mörkare, nästan grov, jämfört med de något bättre balanserade JBL-högtalarna i testet.

Partyfaktorn går inte att klaga på. Ljudbilden är stor och dynamiken, speciellt i basen, är enastående. ULT Field 7 är helt perfekt för den som letar efter en kompakt högtalare med hög partyfaktor som högst prioritet. Sony levererar en stenhård och engagerande ljudbild, med en basdynamik som vi inte har hört maken till från något av den här storleken.

Karakter
Sony ULT Field 7
Premium

Ljud & Bild tycker

Spelar högt med en fet bas som garanterar partystämning. Kan kopplas ihop med flera högtalare. Lång batteritid. Saknar Wi-Fi. Inget stöd för Dolby Atmos. Färgat mellanregister.

Också i detta test:

7 trådlösa partyhögtalare med tryck

JBL Xtreme 4

Partyfaktor 7/11

Med en axelrem är det lätt att ta med musiken vart man vill.

Fett och fylligt ljud med tryck. Väldigt bra batteritid. Kan kopplas ihop med ett oändligt antal högtalare. Plus i kanten för ölöppnare.
Ljudbilden blir grov när man spelar väldigt högt.
Läs hela testet

Enkl Sound Copenhagen ES2

Partyfaktor 6/11

Den trekantiga bärbara högtalaren får inte lika höga poäng för partyfaktorn som för ljudkvaliteten.

Fyllig ljudbild med bra dynamik och fokus. Mer raffinerad klang än från vanliga bärbara Bluetooth-högtalare. Kan kopplas ihop med flera högtalare. Finns i fyra färger.
Begränsat ljudtryck ger en lägre partyfaktor.
Läs hela testet

JBL PartyBox Club 120

Partyfaktor 9/11

Club-högtalaren från JBL passar för större områden än man skulle kunna tro.

Riktigt bra driv i basen, stor och öppen ljudbild med bra dynamik. Ingångar för mikrofon och gitarr. Solid byggkvalitet och stänksäkert kabinett.
Vikten är hög och speltiden är måttlig för en högtalare i den här klassen.
Läs hela testet

JBL PartyBox Stage 320

Partyfaktor 10/11

JBL PartyBox Stage 320 fyller en stor trädgård med massivt tryck – och bra ljud.

Riktigt bra driv i basen, stor och öppen ljudbild med fin dynamik. Ingångar för mikrofon och gitarr. Gedigen byggkvalitet och stänksäkert kabinett.
Måttlig batteritid för en så stor högtalare. Kostar mer än den större och kraftfullare PartyBox 710 (som bara går på 230 V).
Läs hela testet

Soundboks 4

Partyfaktor 11/11

Soundboks flaggskepp kanske inte är så vackert, men vänta tills du hör hur det låter.

Rejält ljudtryck med bestämd bas som är klockren även när man spelar högt. Klassledande batteritid. Utbytbart batteri. Ingångar för gitarr och mikrofon.
Det hade varit fint med hjul som gjorde att man kunde rulla högtalaren. Rustikt utseende.
Läs hela testet

Sony ULT Tower 10

Partyfaktor 11/11

Sonys flaggskepp kombinerar ett enormt ljudtryck med bra ljud och kul effekter.

Kraftfull bas och massivt ljudtryck. Fyller enkelt ett stort rum med festmusik. Handtag och hjul gör den lätt att flytta. Kan kopplas ihop med upp till 100 högtalare. Levereras med en trådlös mikrofon.
Ljudet är färgat och basåtergivningen inte så exakt.
Läs hela testet

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Få fart på filmen med Dolby Atmos!

Kanske det bästa köpet du kan göra

Förstklassig högtalarteknik med mindre budget

Väggprydnad med ljud

Garanterat bra stämning på sommarfesterna

Focal-ljud i Tesla: Så enkelt – så bra!

Är det här framtidens trådlösa PA-system?

Äntligen helt trådlösa

Hinkvis med engagemang och spelglädje

Sublim musikpresentatör i utsvängda 70-talsbyxor

Den här högtalaren kommer du att älska

Högtalare du bara kan drömma om

Rulla till toppen