Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

TEST: JBL PartyBox Club 120

Partyfaktor 9/11

Club-högtalaren från JBL passar för större områden än man skulle kunna tro.

Av / 2024-06-07 - 15:00
JBL PartyBox Club 120
Lasse Svendsen

JBL PartyBox Club 120 är kanske inte testets mest bärbara. Med en vikt på över 14 kilo är detta inte högtalaren man slänger över axeln och tar en promenad i parken med. Men den är åtminstone flyttbar. Vilket gör att den enkelt kan tas med på fest hos grannen, eller flyttas runt på altanen och stuvas undan när den inte behövs längre.

Party Club 120 är ​​mycket kraftfullare än både Xtreme 4 och Boombox 3 Wi-Fi. Med 160 watts effekt till sitt förfogande når den ljudtryck som de mindre högtalarna inte kommer i närheten av. Inte nog med det. Här får man även DJ-effekter i appen, och ingångar för mikrofoner eller gitarr, så att man kan använda högtalaren som ett litet PA-system. Den har även LED-ljus som blinkar och svänger i takt med musiken, och sist men inte minst: den har ett löstagbart batteri.

Det är inte oväsentligt, eftersom batteritiden uppges vara max 12 timmar på en laddning – med ett extra batteri kan man naturligtvis fördubbla speltiden. Har man inget extra batteri så är det bra att veta att 10 minuters laddning ger cirka 80 minuters speltid.

Club 120 batteri Club 120 connector panel Club 120 top panel
<
>
Foto: Lasse Svendsen

Högtalaren kan paras ihop med ytterligare en Club 120 för stereoljud, eller med ännu fler högtalare. Det finns inga hjul på undersidan, men högtalaren har ett nedfällbart handtag och är relativt enkel att hantera. Det spelar ingen roll om det börjar regna, högtalaren är stänksäker och tål både regn och spill.

Foto: Lasse Svendsen

Partyfaktor

Med två baselement i ett större kabinett är det inte konstigt att Club 120 både spelar hårdare och högre än de mindre modellerna från JBL. Den kan faktiskt mäta sig med ljudtrycket från Sony ULT 7, som nyligen satte standarden för hur mycket partyfaktor man kan få från en bärbar Bluetooth-högtalare.

JBL-högtalaren når inte riktigt upp till Sony-högtalarens dynamiska bas, men den spelar högre, tuffare och inte minst bättre än någon annan bärbar högtalare vi har testat i den här prisklassen. Club 120 kanske inte matchar Sony-högtalaren när det gäller ljudtryck, men är faktiskt lite mer raffinerad och musiken kommer fram bättre. Med den här kan man fylla trädgården med mer än tillräckligt med ljud för att hålla humöret igång, åtminstone tills man måste byta batteri. Värt att notera är att två stycken Club 120 kostar mindre än tornhögtalaren från Sony som också ingår i testet. Med två högtalare får man som bekant både stereoljud och högre ljudtryck.

Vikten är en nackdel för Club 120, men bonusen är att högtalaren har plats för större element som ger större och bättre ljud, och det märks tydligt när man skruvar upp volymen till en nivå som verkligen sparkar igång festen. Om man inte vill ha en stor högtalare och tycker att de mindre alternativen är för mesiga så är Club 120 ett mycket bra val.

Karakter
JBL PartyBox Club 120
Basic

Ljud & Bild tycker

Riktigt bra driv i basen, stor och öppen ljudbild med bra dynamik. Ingångar för mikrofon och gitarr. Solid byggkvalitet och stänksäkert kabinett. Vikten är hög och speltiden är måttlig för en högtalare i den här klassen.

Också i detta test:

7 trådlösa partyhögtalare med tryck

JBL Xtreme 4

Partyfaktor 7/11

Med en axelrem är det lätt att ta med musiken vart man vill.

Fett och fylligt ljud med tryck. Väldigt bra batteritid. Kan kopplas ihop med ett oändligt antal högtalare. Plus i kanten för ölöppnare.
Ljudbilden blir grov när man spelar väldigt högt.
Läs hela testet

Enkl Sound Copenhagen ES2

Partyfaktor 6/11

Den trekantiga bärbara högtalaren får inte lika höga poäng för partyfaktorn som för ljudkvaliteten.

Fyllig ljudbild med bra dynamik och fokus. Mer raffinerad klang än från vanliga bärbara Bluetooth-högtalare. Kan kopplas ihop med flera högtalare. Finns i fyra färger.
Begränsat ljudtryck ger en lägre partyfaktor.
Läs hela testet

Sony ULT Field 7

Partyfaktor 10/11

Sony ULT 7 har en enorm partyfaktor för att vara en bärbar högtalare, men låter inte särskilt raffinerat.

Spelar högt med en fet bas som garanterar partystämning. Kan kopplas ihop med flera högtalare. Lång batteritid.
Saknar Wi-Fi. Inget stöd för Dolby Atmos. Färgat mellanregister.
Läs hela testet

JBL PartyBox Stage 320

Partyfaktor 10/11

JBL PartyBox Stage 320 fyller en stor trädgård med massivt tryck – och bra ljud.

Riktigt bra driv i basen, stor och öppen ljudbild med fin dynamik. Ingångar för mikrofon och gitarr. Gedigen byggkvalitet och stänksäkert kabinett.
Måttlig batteritid för en så stor högtalare. Kostar mer än den större och kraftfullare PartyBox 710 (som bara går på 230 V).
Läs hela testet

Soundboks 4

Partyfaktor 11/11

Soundboks flaggskepp kanske inte är så vackert, men vänta tills du hör hur det låter.

Rejält ljudtryck med bestämd bas som är klockren även när man spelar högt. Klassledande batteritid. Utbytbart batteri. Ingångar för gitarr och mikrofon.
Det hade varit fint med hjul som gjorde att man kunde rulla högtalaren. Rustikt utseende.
Läs hela testet

Sony ULT Tower 10

Partyfaktor 11/11

Sonys flaggskepp kombinerar ett enormt ljudtryck med bra ljud och kul effekter.

Kraftfull bas och massivt ljudtryck. Fyller enkelt ett stort rum med festmusik. Handtag och hjul gör den lätt att flytta. Kan kopplas ihop med upp till 100 högtalare. Levereras med en trådlös mikrofon.
Ljudet är färgat och basåtergivningen inte så exakt.
Läs hela testet

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Släktfejd hos B&W

Få fart på filmen med Dolby Atmos!

Kanske det bästa köpet du kan göra

Förstklassig högtalarteknik med mindre budget

Väggprydnad med ljud

Garanterat bra stämning på sommarfesterna

Focal-ljud i Tesla: Så enkelt – så bra!

Är det här framtidens trådlösa PA-system?

Äntligen helt trådlösa

Hinkvis med engagemang och spelglädje

Sublim musikpresentatör i utsvängda 70-talsbyxor

Den här högtalaren kommer du att älska

Rulla till toppen