Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

TEST: NAD Amp1

Allt du behöver

NAD Amp1 är liten till växten men uppväger för det med ett fylligt och fint ljud.

Publicerad 2022-04-25 - 07:00
NAD Amp1
Geir Gråbein Nordby

Testets minsta förstärkare kommer från NAD och heter Amp1. Det betyder inte att den kan göra färre konster. Med Chromecast-strömning via Wi-Fi stöder den de allra flesta musiktjänster och de styrs på vanligt sätt från sina original-appar. Att ansluta förstärkaren till nätverket är superenkelt: du öppnar bara Google Home-appen till iPhone eller Android, så dyker förstärkaren upp. Följ instruktionerna och du är igång. Tänk bara på att förstärkaren inte har någon Ethernet-kontakt, så den måste stå någonstans där det är bra Wi-Fi-täckning.

Läs också NAD C338 Lägg till högtalare och en mobil så har du en stereo som låter mycket mer än den kostar.

Amp1 har två optiska digitalingångar, där du enkelt kopplar in TV:n och kanske en CD-spelare eller spelkonsol. Skivspelaringång för MM-pickuper finns också på plats, samt en analog linjeingång. Och förförstärkarutgång, för anslutning av en separat effektförstärkare eller subwoofer.

NAD Amp1 rear
Två optiska ingångar och dessutom skivspelaringång. Foto: NAD

Så låter NAD Amp1

Jag gillar verkligen det varma, fylliga ljudet från Amp1. Det är bra fokus i mellanregistret på Madrugada-balladen Ecstasy, där Sivert Høyems röst klingar stort och vackert ur högtalarna.

Bastonerna från vänstra handen på pianot i Olivia Rodrigos Drivers License tas om hand väl och även om NAD-förstärkaren inte är en av de starkaste så har den okej energi i trumrytmerna med festligare musik.

Ändå finns det gränser för hur mycket ös Amp1 klarar av när man vrider upp ljudnivån, den behöver inte köras särskilt hårt innan den tappar greppet och saker och ting börjar glida ut lite. Men den har muskler på samma nivå som Sonos Amp, det måste sägas vara bra för de här pengarna. Dessutom tycker jag att NAD låter bättre.

NAD Amp1 remote
En liten fjärrkontroll ingår till NAD Amp1. Foto: Geir Gråbein Nordby

Slutsats

Den lilla Chromecast-förstärkaren NAD Amp1 är enkel att använda och har ett inbjudande ljud, med bra fokus ner i basregistret. Den glänser kanske inte riktigt lika mycket längre upp i övertonerna, men helhetsintrycket är väldigt bra.

Amp1 är inte en av de starkaste förstärkarna, det hörs när man vrider upp volymen en del, men för normal musiklyssning och med ett par lättdrivna högtalare som har en känslighet inte långt under 90 dB är den en njutning att lyssna på.

Plus i kanten för skivspelaringång och förförstärkarutgång!

Karakter
NAD Amp1
Premium

Ljud & Bild tycker

Behagligt, varmt ljud med fin klangbotten. Streaming med Chromecast är superenkelt. Ett extra plus i kanten för skivspelaringång! Kunde ha haft ett hårdare grepp om högtalarna, speciellt när man vräker på lite.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen