Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

TEST: Bluesound Powernode (N330)

Förbättrad jättedödare

Bluesounds pyttelilla Powernode-streamingförstärkare har blivit ännu bättre, den är definitivt starkast i klassen.

Publicerad 2022-04-25 - 07:00
Bluesound Powernode (N330)
Geir Gråbein Nordby

På utsidan ser nya Powernode nästan precis ut som sin föregångare: en svart eller vit plastlåda med rundade hörn och en kontrollpanel på toppen. Panelen är mer avancerad än tidigare, eftersom det nu finns ett touch-fält som styr volymen samt fem förinställningar som kan programmeras med nätradiostationer eller spellistor. Det hade varit pricken över i om touch-fältet hade haft en display, så att man såg vad som gömde sig bakom knapparna.

Annars styrs det mesta från Bluesounds mobil-app och användarvänligheten är i klass med Sonos. Bluesound har även flera alternativ för högupplöst ljud, om du är intresserad av sådant. Powernode kan styras av Google Assistant och Amazon Alexa. Det går att köpa till en separat fjärrkontroll, men om du kopplar in TV:n via HDMI-kontakten kan du använda TV:ns fjärrkontroll för att styra volymen upp och ner.

På baksidan har Bluesound Powernode en USB-port och två kombinerade analoga/digitala ingångar. Men ärligt talat kommer du långt med streamingfunktionerna plus TV:n via HDMI. Vill du ha surroundljud kan förstärkaren ingå i ett flerkanalssystem (upp till 5.1 kanaler) tillsammans med exempelvis en Bluesound-soundbar eller separata högtalare. Om du har en äldre Powernode kan den även ställas in så att den driver bakhögtalarna.

Bluesound POWERNODE WHT 2331
Foto: Bluesound

Så låter Bluesound Powernode

Det är lätt att underskatta Bluesound Powernode. Den lilla förstärkarburken väger bara 1,8 kg och ser ut som en leksak. Men med ett par förnuftiga högtalare inkopplade förvandlas leken till allvar.

Balansen i ljudbilden är utpräglat ofärgad, men ljudet är allt annat än platt och tråkigt. Djupbasen är stabil och energisk och det är ytterst bra tryck i mellanregistret med fiolerna i Mozarts pianokonsert nr 21. Upplösningen uppåt är också bra, det här är grymt bra!

Popmusik trycker till, lyssna bara på basrytmerna i Ariana Grandes Break Up With Your Girlfriend. Det låter häftigt, tufft och skönt.

Bluesound-förstärkaren återskapar rummet som inspelningen är gjord i, oavsett om det är en liveinspelning eller en rumsklang som är tillförd i studio. Ljudbilden är riktigt transparent och man kan placera instrument och röster på scenen.

När förstärkaren pressas till sitt yttersta tappar den förmågan att urskilja de små detaljerna, men då är förstärkaren redan milsvida förbi de andra i testet rent ljudtrycksmässigt. Och när den tappar andan gör den det på ett civiliserat sätt, utan att låta fult.

bluesound powernode rear
HDMI-kontakten med ARC gör det enkelt att koppla in Powernode (N330) till TV:n. Foto: Bluesound

Slutsats

Bluesound Powernode (N330) är ännu bättre än sina föregångare och även om priset har gått upp sedan vi testade den senast så utmärker den sig så starkt i startfältet att vi förlåter den omedelbart. Den är helt klart värd de extra pengarna jämfört med Sonos Amp och andra rivaler, och är definitivt förstärkaren som den här skribenten skulle ha valt i prisklassen om formatet ska vara litet. Kanske under alla omständigheter, för den ligger inte efter förstärkare i större format heller.

När vi testade den ensam förra året fick Bluesound-förstärkaren fem stjärnor. Nu, efter att ha den ställt upp mot resten av startfältet, är det helt uppenbart att den ska ha maxpoäng. Kungligt bra!

Karakter
Bluesound Powernode (N330)
Premium

Ljud & Bild tycker

Starkare än andra i klassen, kan spela högt och kraftfullt med utmärkt ljudkvalitet. Streaming i HD-kvalitet, stöder högupplösta MQA-filer. Inte heller denna har outtömliga krafter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen