TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: Panasonic DMP-BDT500

Finsmakaren

Panasonics nya toppmodell ger en mycket hög bild- och bildkvalitet för en förnuftig peng.

forfatter
Publicerad 2012-12-19 - 00:00
Ljud & Bild tycker
Briljant bild Tyst och snabb
Saknar Netflix (i dagsläget)
Specifikationer
  • 3D-Blu-ray-spelare
  • 2 HDMI-utgångar
  • Nätverk och Wi-Fi
  • Network Services-nätportal

Panasonic släppte sin första 3D-spelare DMP-BDT300 för ett par år sedan, en stor och gedigen spelare med stabil mekanik. Efterträdarna har också haft höga prestanda, fast lägre byggkvalitet så de riktigt kräsna av oss har nog saknat en riktig toppspelare från Panasonic. Det har det japanska märket gjort något åt, i år släpptes DMP-BDT500. Den får också betraktas som en kompakt spelare men har ett solitt och förtroendeingivande utförande med tjockare väggar och rent allmänt en bättre finish än Panasonics billigare modeller. Redan när vi packar upp DMP-BDT500 märks det att detta är ett steg upp från budgetspelarna. Den startar på ett ögonblick och läser filmerna på rekordtid. Dessutom är den oerhört tyst, utan antydan till susande eller brummande från drivverket.

Bra portal
DMP-BDT500 har en nätportal som påminner om den i Panasonics TV-apparater, Smart Viera, fast här är den omdöpt till ”Network Services”. Tjänsterna är i grund och botten likadana, vilket innebär att populära video-appar som YouTube och Vimeo finns på plats, precis som Facebook, Twitter och Skype-videosamtal (kamera kan köpas löst). Den populära Netflix-appen lyser däremot med sin frånvaro än så länge, men Panasonic kommer att implementera den i sina BD-spelare innan året är till ända.

Bildkvalitet
Det snygga utförandet skulle naturligtvis spela mindre roll om det inte gav utslag i en bättre bild. I Panasonics fall finns det dock ett klart samband mellan bygg- och bildkvalitet: bilden är helt enkelt suverän! Skärpan är knivskarp och det som är mest påfallande är hur TV:n lyckas bevara skärpan även i rörelser. Det ger ett flyt och ett ”lugn” i bilden som helt klart är ett snäpp bättre än vad Samsungs och Sonys spelare presterar. Panasonic har också dubbla HDMI-utgångar, vilket har praktiska fördelar i hemmabion. Dessutom måste vi nämna att Panasonic har arbetat extra flitigt med ljuddelen i DMP-BDT500 och givit den en påkostad analogdel för stereomusik.

Slutsats
Panasonic är tillbaka på Blu-ray-banan med en spelare av i det närmaste High End-kvalitet, fast till ett betydligt lägre pris. DMP-BDT500 är ett märkbart steg upp från budgetspelarna på alla områden och är lätt att rekommendera för alla som vill ha en lyxig BD-spelare utan att betala en förmögenhet. Den här blir nog stående i vår referenshylla ett bra tag!

Också i detta test:

Samsung BD-E8300N

Multikonstnären

BD-E8300N är en BD-spelare utöver det vanliga. Förutom Blu-ray och smartportalen SmartHUB har den inbyggd hårddisk och TV-mottagare!

Stora underhållningsmöjligheter Bra smartportal
Surrar

Sony BDP-S790

Höga prestanda

För lite drygt 2 500 kronor får du Sonys toppmodell BDP-S790, en snabb spelare med bra bild.

Skarp bild
Väsnas en del

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend