Search
Generic filters

Panasonic DMP-BDT500

Panasonic DMP-BDT500

Finsmakaren

Panasonics nya toppmodell ger en mycket hög bild- och bildkvalitet för en förnuftig peng.

Ljud & Bild tycker

Briljant bild Tyst och snabb
Saknar Netflix (i dagsläget)
 • 3D-Blu-ray-spelare
 • 2 HDMI-utgångar
 • Nätverk och Wi-Fi
 • Network Services-nätportal
Visa mer
Visa mindre

Riktpris.pris 3500 kr

Panasonic släppte sin första 3D-spelare DMP-BDT300 för ett par år sedan, en stor och gedigen spelare med stabil mekanik. Efterträdarna har också haft höga prestanda, fast lägre byggkvalitet så de riktigt kräsna av oss har nog saknat en riktig toppspelare från Panasonic. Det har det japanska märket gjort något åt, i år släpptes DMP-BDT500. Den får också betraktas som en kompakt spelare men har ett solitt och förtroendeingivande utförande med tjockare väggar och rent allmänt en bättre finish än Panasonics billigare modeller. Redan när vi packar upp DMP-BDT500 märks det att detta är ett steg upp från budgetspelarna. Den startar på ett ögonblick och läser filmerna på rekordtid. Dessutom är den oerhört tyst, utan antydan till susande eller brummande från drivverket.

Bra portal
DMP-BDT500 har en nätportal som påminner om den i Panasonics TV-apparater, Smart Viera, fast här är den omdöpt till ”Network Services”. Tjänsterna är i grund och botten likadana, vilket innebär att populära video-appar som YouTube och Vimeo finns på plats, precis som Facebook, Twitter och Skype-videosamtal (kamera kan köpas löst). Den populära Netflix-appen lyser däremot med sin frånvaro än så länge, men Panasonic kommer att implementera den i sina BD-spelare innan året är till ända.

Bildkvalitet
Det snygga utförandet skulle naturligtvis spela mindre roll om det inte gav utslag i en bättre bild. I Panasonics fall finns det dock ett klart samband mellan bygg- och bildkvalitet: bilden är helt enkelt suverän! Skärpan är knivskarp och det som är mest påfallande är hur TV:n lyckas bevara skärpan även i rörelser. Det ger ett flyt och ett ”lugn” i bilden som helt klart är ett snäpp bättre än vad Samsungs och Sonys spelare presterar. Panasonic har också dubbla HDMI-utgångar, vilket har praktiska fördelar i hemmabion. Dessutom måste vi nämna att Panasonic har arbetat extra flitigt med ljuddelen i DMP-BDT500 och givit den en påkostad analogdel för stereomusik.

Slutsats
Panasonic är tillbaka på Blu-ray-banan med en spelare av i det närmaste High End-kvalitet, fast till ett betydligt lägre pris. DMP-BDT500 är ett märkbart steg upp från budgetspelarna på alla områden och är lätt att rekommendera för alla som vill ha en lyxig BD-spelare utan att betala en förmögenhet. Den här blir nog stående i vår referenshylla ett bra tag!

  Också i detta test:

  Sony BDP-S790

  Pris: 2600 kr Annons
  Skarp bild
  Väsnas en del

  Samsung BD-E8300N

  Pris: 3300 kr Annons
  Stora underhållningsmöjligheter Bra smartportal
  Surrar

  Subscribe
  Notify of
  1 Comment
  oldest
  newest most voted
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativ till Panasonic DMP-BDT500

  (Foto: Tillverkare)

  4K Blu-ray krossar strömning med sin galet höga bild- och ljudkvalitet. Vi kör en duell i premiumklassen!

  (Foto: Tillverkare)

  Om du vill titta på dina favoritfilmer i absolut högsta kvalitet så klarar du dig inte utan en 4K Blu-ray-spelare som Sonys UBP-X800.

  Foto: Oppo

  Snabb, snygg och grym: Oppo UDP 203 har högst prestanda hittills av allt vi sett från Ultra HD Blu-ray-formatet.

  (Foto: Tillverkare)

  För kräsna men prismedvetna filmfantaster är Panasonics nya UHD Blu-ray-spelare ett solklart val.

  (Foto: Tillverkare)

  Blu-ray i Ultra HD har äntligen blivit verklighet. Vi har testat de mest aktuella spelarna på marknaden, både billiga och dyra.

   data-srcset

  Pioneer slår ett slag för fysiska format med en tvättäkta pansarvagns-Blu-ray!

   data-srcset

  Den bästa bildvisaren har fått en extra Darbee-twist. Och ljudsidan är (mycket) bättre än du tror.

   data-srcset

  Både Philips och Cambridge utlovar toppkvalitet med sina nya BD-spelare.

   data-srcset

  Oppos nya BDP-103 är den bästa blu-ray-spelaren vi har testat!

  Har du en äldre TV som du är nöjd med men vill ändå hänga med på den nya smart-revolutionen? Här är ett tips: köp en Blu-ray-spelare som har samma finesser som moderna TV-apparater!

   data-srcset

  Blu-ray kan vara det sista snurrande skivmediet du köper, så varför inte kosta på dig en av de bästa?

   data-srcset

  Gigantiska TV-apparater och tunga ljudanläggningar är inte värda mycket utan signalkälla. Här är de bästa Blu-ray-spelarna just nu!