TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: Sony BDP-S790

Höga prestanda

För lite drygt 2 500 kronor får du Sonys toppmodell BDP-S790, en snabb spelare med bra bild.

forfatter
Publicerad 2012-12-19 - 00:00
Ljud & Bild tycker
Skarp bild
Väsnas en del
Specifikationer
  • 3D-Blu-ray-spelare
  • 2 HDMI-utgångar
  • Nätverk och Wi-Fi
  • SEN-nätportal

Sony-spelaren är kompakt men känns välbyggd. Den är blixtsnabb och öppnar luckan på en bråkdels sekund när vi startar den från standby-läget. De dolda knapparna är tryckkänsliga och lyser upp först när du lägger fingrarna över dem.

Dessvärre väsnas BDP-S790 en hel del – vårt testexemplar hade ett ganska så djupt brummande som var lite mer än vi hade räknat med och påminde en smula om PS3. Lite ironiskt med tanke på att Sony har jobbat stenhårt med att få sina projektorer att gå så tyst som möjligt …

Begränsad portal
Sony har inte varit lika ambitiösa på smartsidan som några av konkurrenterna, de har hållit en lite låg profil i väntan på att samarbetet med Google ska bära frukt. BDP-S790 har dock smartportalen Sony Entertainment Network (SEN) som innehåller de mest grundläggande apparna Facebook, YouTube och Vimeo. Glädjande nog har Sony också fått plats för den nya Netflix-appen, som ger tillgång till ett stort urval av TV-serier och filmer, vissa av dem i 720p-kvalitet och med 5.1-surroundljud.

Bildkvalitet
Sony-spelaren har dubbla HDMI-utgångar vilket är ganska så ovanligt för en spelare i den här prisklassen. Det innebär att man kan splitta signalen mellan en TV och en projektor, eller köra bilden och ljudet separat till skärmen och hemmabioförstärkaren – vilket kan vara praktisk på längre avstånd.

Blu-ray-bilden är mycket skarp och bildbehandlingen bra. Du kan välja mellan att låta den interna bildprocessorn manipulera bilden med olika visningslägen, eller skicka vidare bilden helt obehandlad. Sony skryter också med att den här spelaren kan skala upp bilden till 4K-upplösning, men det är mest en gimmick eftersom varje 4K-skärm måste ha en egen uppskalning för att fylla skärmen – och det är osannolikt att en BD-spelare för 2 500 kronor skulle göra ett bättre jobb än en TV i hundratusenkronorsklassen. Fast vem vet? 4K eller inte, Sony-spelaren har en oerhört skarp bild!

Slutsats
BDP-S790 har bra anslutningar och de viktigaste video-apparna finns på plats, men utöver detta är det lite ont om smart-finesser. Vi är också lite besvikna över att den här annars så välbyggda spelaren väsnas så mycket.

Totalintrycket räddas dock av att BDP-S790 har en väldigt bra bild.

Också i detta test:

Samsung BD-E8300N

Multikonstnären

BD-E8300N är en BD-spelare utöver det vanliga. Förutom Blu-ray och smartportalen SmartHUB har den inbyggd hårddisk och TV-mottagare!

Stora underhållningsmöjligheter Bra smartportal
Surrar

Panasonic DMP-BDT500

Finsmakaren

Panasonics nya toppmodell ger en mycket hög bild- och bildkvalitet för en förnuftig peng.

Briljant bild Tyst och snabb
Saknar Netflix (i dagsläget)

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend