Samsung BD-E8300N

Multikonstnären

BD-E8300N är en BD-spelare utöver det vanliga. Förutom Blu-ray och smartportalen SmartHUB har den inbyggd hårddisk och TV-mottagare!

Samsung har en rad olika Blu-ray-spelare med läckra och annorlunda utseenden. BD-E8300N är däremot en mer traditionell fyrkantig låda, men desto mer rik på finesser. Serien finns i versioner med 320, 500 och 1000 GB hårddisk, här testar vi den minsta. Det känns lite fel att kalla sådana här spelare för Blu-ray-inspelare eftersom det inte går att spela in till eller ifrån de kopieringsskyddade skivorna. Däremot kan du titta på och spela in TV-program. Samsung-spelaren har dubbla TV-mottagare så att man kan titta på ett program och spela in ett annat, åtminstone i teorin. Den är kompatibel med det digitala marknätet men trots att den har en inbyggd DVB-C-kabelmottagare så stöds den inte av alla programleverantörer.

BD-E8300N startar snabbt men tar däremot lite längre tid på sig än de allra snabbaste att läsa in skivan. Hårddisken och alla extra komponenter på insidan har dessutom en nackdel: Samsung-spelaren väsnas lite mer än vanliga Blu-ray-spelare, både hårddisken och fläkten surrar.

SmartHUB
Samsungs smartportal är en av de ledande på området och Blu-ray-spelaren har många av de tjänster som finns i Samsungs smarta TV-apparater. Allra mest praktiska är Netflix- och HBO-apparna (den senare är exklusiv för Samsung under en period) som ger tillgång till en helt ny värld av filmer och TV-serier som du kan titta på när det passar dig.

Bildkvalitet
Samsung-spelaren är väldigt välutrustad, men när det gäller bilden är den mer ordinär. Blu-ray-kvaliteten är helt utmärkt, men vi saknar lite av den briljans och skärpa som Sonys och Panasonics spelare har. Uppskalningen av vanliga DVD-filmer är inte heller den bästa vi har sett.

Slutsats
För den som kan utnyttja möjligheten att titta på och spela in TV-program – till exempel den som saknar en TV-mottagare i hemmabion – är Samsung BD-E8300N ett bra alternativ. För oss som främst vill titta film på Blu-ray eller från nätverk motiverar dock inte Samsung-spelaren merkostnaden eftersom bilden är mer på linje med en vanlig budgetspelare.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Panasonic DMP-BDT500

Finsmakaren

Panasonics nya toppmodell ger en mycket hög bild- och bildkvalitet för en förnuftig peng.

Briljant bild Tyst och snabb
Saknar Netflix (i dagsläget)

Sony BDP-S790

Höga prestanda

För lite drygt 2 500 kronor får du Sonys toppmodell BDP-S790, en snabb spelare med bra bild.

Skarp bild
Väsnas en del

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.