TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: Samsung BD-E8300N

Multikonstnären

BD-E8300N är en BD-spelare utöver det vanliga. Förutom Blu-ray och smartportalen SmartHUB har den inbyggd hårddisk och TV-mottagare!

forfatter
Publicerad 2012-12-19 - 00:00
Ljud & Bild tycker
Stora underhållningsmöjligheter Bra smartportal
Surrar
Specifikationer
  • 3D-Blu-ray-spelare
  • 1 HDMI-utgång
  • Nätverk och Wi-Fi
  • 320 GB hårddisk
  • SmartHUB-nätportal

Samsung har en rad olika Blu-ray-spelare med läckra och annorlunda utseenden. BD-E8300N är däremot en mer traditionell fyrkantig låda, men desto mer rik på finesser. Serien finns i versioner med 320, 500 och 1000 GB hårddisk, här testar vi den minsta. Det känns lite fel att kalla sådana här spelare för Blu-ray-inspelare eftersom det inte går att spela in till eller ifrån de kopieringsskyddade skivorna. Däremot kan du titta på och spela in TV-program. Samsung-spelaren har dubbla TV-mottagare så att man kan titta på ett program och spela in ett annat, åtminstone i teorin. Den är kompatibel med det digitala marknätet men trots att den har en inbyggd DVB-C-kabelmottagare så stöds den inte av alla programleverantörer.

BD-E8300N startar snabbt men tar däremot lite längre tid på sig än de allra snabbaste att läsa in skivan. Hårddisken och alla extra komponenter på insidan har dessutom en nackdel: Samsung-spelaren väsnas lite mer än vanliga Blu-ray-spelare, både hårddisken och fläkten surrar.

SmartHUB
Samsungs smartportal är en av de ledande på området och Blu-ray-spelaren har många av de tjänster som finns i Samsungs smarta TV-apparater. Allra mest praktiska är Netflix- och HBO-apparna (den senare är exklusiv för Samsung under en period) som ger tillgång till en helt ny värld av filmer och TV-serier som du kan titta på när det passar dig.

Bildkvalitet
Samsung-spelaren är väldigt välutrustad, men när det gäller bilden är den mer ordinär. Blu-ray-kvaliteten är helt utmärkt, men vi saknar lite av den briljans och skärpa som Sonys och Panasonics spelare har. Uppskalningen av vanliga DVD-filmer är inte heller den bästa vi har sett.

Slutsats
För den som kan utnyttja möjligheten att titta på och spela in TV-program – till exempel den som saknar en TV-mottagare i hemmabion – är Samsung BD-E8300N ett bra alternativ. För oss som främst vill titta film på Blu-ray eller från nätverk motiverar dock inte Samsung-spelaren merkostnaden eftersom bilden är mer på linje med en vanlig budgetspelare.

Också i detta test:

Panasonic DMP-BDT500

Finsmakaren

Panasonics nya toppmodell ger en mycket hög bild- och bildkvalitet för en förnuftig peng.

Briljant bild Tyst och snabb
Saknar Netflix (i dagsläget)

Sony BDP-S790

Höga prestanda

För lite drygt 2 500 kronor får du Sonys toppmodell BDP-S790, en snabb spelare med bra bild.

Skarp bild
Väsnas en del

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend