Search
Generic filters

: LG M2280D LED

Läcker kombi-TV

LG har utrustat sin PC-monitor med TV-mottagare och resultatet är en flexibel TV för dig som även använder laptopen i köpet.

Ljud & Bild tycker

Skarp och behaglig bild. Välutrustad. Bra pris.
Begränsad synvinkel. Tunt ljud.
22-tums LED-LCD, 1920 x 1080
DVB-T
2 HDMI
Scart/komponentvideo
Optisk ljudutgång
PC-/ljudingång
Pris: 2 700 kr
Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 2700 kr

M2280D är i grund och botten en PC-monitor men har allt man kan förvänta sig av en modern TV, inklusive MPEG4-mottagare, dubbla HDMI-ingångar samt både scart och komponentvideo. Dessutom finns en optisk digitalutgång för ljud. Monitorn har en fullblodsfjärr och samma överskådliga och grafiskt läckra menysystem som vi känner igen från LG:s övriga modeller. En hel uppsjö av inställningar innebär att monitorn vänder sig till lite mer erfarna användare.
 
Bildkvalitet
Att LG-skärmen egentligen är en datormonitor märks på bildkvaliteten, på både gott och ont. Här kan du sitta tätt intill skärmen utan att se någon antydan till rutmönster i bilden. M2280D har inte bara högre upplösning utan också högre pixeltäthet (“dot pitch”) än en vanlig TV-skärm. Den känns helt sömlös och har en imponerande skärpa och detaljrikedom med högupplösta Blu-ray-filmer. I motsats till de andra testdeltagarna, som förstärker konturer en smula för att ge en bättre känsla av skärpa på håll, har LG-skärmen äkta detaljer, utan brus eller orenheter. Färgbalansen är neutral och dessutom finns en expertmeny för den som vill finkalibrera bilden.
M2280D är mycket behaglig att titta på på nära håll (0,5–1 meter). Medaljens baksida är att synvinkeln är snävare – om man tittar från sidan blir bilden påtagligt mattare. LG:s panel är också något mindre ljusstark än de bästa skärmarna i testet.
 
Ljudkvalitet
Bilden är mycket bra men ljudet är dessvärre tragiskt dåligt i den här skärmen, med en total avsaknad av bas och grundtoner. Det låter väldigt spretigt och tunt, även i förhållande till de andra små TV-apparaterna.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
Logga in för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 3 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider

Marius


Senaste artiklar:

    Läs också

    Aktuella erbjudanden

    Annons
    Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.