Search
Generic filters

: Grundig Vision 8 22

Kökschefen

Grundig är stora på små skärmar, och nya 22-tummaren i Vision 8-serien är en av de mest flexibla som finns just nu.

Ljud & Bild tycker

Användarvänlig. Kontrastrik och fin bild. Bra ljud.
Aningen ojämn bakbelysning.
22-tums LED-LCD, 1366 x 768
DVB-T/C, MPEG4
2 HDMI
PC-/ljudingång
Scart, USB
12/220 volt
Pris: 4 000 kr
Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 4000 kr

Grundigs nya 22-tummare ser ut som en miniatyr av de större Vision 8-modellerna. Den har en silvergrå ”chrome”-färg och högtalaren sitter i underkant av skärmen. Foten skruvas fast och har ingen vrid- eller vinklingsfunktion, men det behövs inte heller för en så liten och nätt TV. Fjärrkontrollen är enkel och överskådlig, utan för många knappar som man kan gå vilse bland, och menysystemet är enkelt att förstå sig på. Utöver dubbla HDMI-ingångar och MPEG4-mottagare för digital-TV har Grundig utrustat TV:n med en USB-inspelningsfunktion. Du kan enkelt spela in eller pausa TV-program samt spela upp videofiler med hjälp av ett USB-minne.
En bonus är att TV:n också kan köras på 12 volt. Transformatorn är inbyggd, så 12-voltskabeln sticks in direkt i baksidan. Smart!
 
Bildkvalitet
Vi har blivit vana vid att få en naturlig bild med Grundig och Vision 8 är inget undantag. I standardläge har Vision 8 en ljusstark och kontrastrik bild. Färgerna är varma men dras inte med någon överdriven färgmättnad eller skev färgbalans. Allt från hudtoner till grönt gräs och blå himmel ser naturligt ut, utan den konstgjorda karaktär som många TV-apparater har när de sätts på för första gången. Kontrasten är bra men vi kan skymta en aning ljusläckage från bakbelysningen, vilket gör att de allra mörkaste scenerna kan se lite ojämna ut. Svärtan är inte rekordmörk men bra nog för att man ska kunna titta på film på kvällen. Skärmen har tillräcklig med ljusstyrka för att fungera i solljus och den matta ytan har inga problem med reflektioner.
 
Ljudkvalitet
Grundig är klart bäst på ljud av de fem deltagarna. Ljudet kan inte förflytta berg men är ändå förvånansvärt kraftfullt i förhållande till TV:ns storlek. Här finns både fyllighet i mellanregistret och tillräckligt med ljudstyrka för att både dialog och ljudeffekter ska markeras tydligare än med de andra TV-apparaterna.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
Logga in för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 3 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider
Kommentera

Lämna ett svar

  Också i detta test:
  Samsung UE22C4015 - Vit stilikon
  Samsung vet hur man lockar till sig dem som gillar ett stiligt yttre. Efter lite justeringar är bildkvaliteten också snygg.
  Philips 22PFL3405H - Praktisk småskärm
  Philips är mest kända för sina LED-skärmar i toppklassen men nu har de även släppt mindre och billigare modeller.
  LG M2280D LED - Läcker kombi-TV
  LG har utrustat sin PC-monitor med TV-mottagare och resultatet är en flexibel TV för dig som även använder laptopen i köpet.
  Grundig Leemaxx19 LED - Liten och lätt
  Grundig Leemaxx passar bra för dig som vill ha en enkel TV att ställa på köksbänken.

  Läs också

  TAG Heuer Connected är mer än en smart träningsklocka, den är ett snyggt armbandsur också.
  JBL ger sig in i ANC-toppklassen med en hörlur som är rolig att lyssna på och som tar bort bruset effektivt.
  Panasonics toppmodell är en riktig godbit för kräsna TV-entusiaster: HZ2000 har en superläcker bild i tvättäkta studiokvalitet!
  HP Sprocket Select fyller absolut ingen funktion. Och den mobila fotoskrivaren levererar faktiskt halvdåliga bilder. Ändå är den helt fantastisk.
  Efter en tur i Honda e känns det mesta annat gammalmodigt.
  Asus ZenBook 14 UMA425 är en elegant och stilig dator som är perfekt för studier eller som en arbets-laptop när du är på språng.
  Shure Aonic har kanske det bästa ljudet vi har hört i några brusdämpande hörlurar.
  Nikons billigaste Z-fullformatkamera är bäst i klassen på ett område, men har vissa brister och kostar för mycket.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.