: LG HX46R

Nästan gratis

LG:s anläggning ger imponerande mycket för nästan inga pengar. Åtminstone när det gäller funktioner.

Ljud & Bild tycker

Lättanvänd. Billig. Godkänt ljud.
Inga aha-upplevelser.
 • 3D, BD-Live, FM-radio
 • LAN, streaming
 • HDMI: 1 ut (ARC), 0 in
 • 2 x optisk digitalingång
Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 2700 kr

Huvudenheten i LG:s anläggning är läcker och påminner om en stor klockradio. Skivladdningen görs vertikalt i en springa på höger sida. HDMI-ingångar finns inte, så om du vill ha ljud från spelkonsolen får du använda någon av de optiska digitalingångarna, eller om du har en TV som stöder ljudretur (ARC) via HDMI så kan du hämta ut ljudet via anläggningens HDMI-utgång.

Användning
HX46R går fort att koppla upp och menysystemet är enkelt att förstå sig på. Fjärrkontrollen är ganska bra men vi hade gärna haft färgkodning och lite bättre översikt. Suset från huvudenhetens fläkt hörs bara om man sänker ljudet riktigt mycket, det är inga problem på normal volym.

Det första vi lägger märke till är att det hörs lite skrapljud i högtalarna när man sätter på anläggningen. Det hade vi kunnat klara oss utan. Nätverksavspelningen sprider mer irritation än glädje eftersom den hoppar tillbaka till huvudmenyn varje gång man lämnar en album- eller artistmapp. Då får man börja om ända från början igen.

Ljudkvalitet
På låg volym fungerar HX46R helt okej med film och TV. Dialogen är tydlig och ljudet är naturligtvis fylligare än från TV:n. Men det slutar ändå med att vi höjer nivån på bashögtalaren till max. Virtuellt surroundljud fungerar inte särskilt bra, det låter ganska så slumpartat och stökigt. Vi föredrar ofta att lyssna i vanlig stereo.

I enkla musikstycken med kontrabas och ett lågmält piano (Richard Badendycks ”Peace”) klingar kontrabasen fint från mellanregistret och uppåt. Gnisslandet i bassträngarna framträder också och det är fin snärt i pianot. Basregistret är tämligen tunt men fungerar med sådan här musik. Bristen på tyngd blir mer märkbart när ljudbilden mättas. Vanlig popmusik låter tråkigt med lite bas, så man bör höja nivån här också. Var försiktig med att spela för högt, då börjar det lätt skorra. Mellanregistret är mer hermetiskt på pop och rock vilket gör att röster och instrument låter en smula hårt. Det är också något med fasen mellan diskant och mellanregister som inte är helt felfritt, så stereoperspektivet är en aning odefinierat.

Sammantaget får du mycket för pengarna men inga stora ljudupplevelser.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 3 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Kommentera

Lämna ett svar

  Också i detta test:
  Philips HTS9221 - Känsla för detaljer
  Philips dyraste anläggning är lika enkel att använda som den billigaste men låter väsentligt bättre.
  Philips HTS7201 - Mer upplösning
  Detta är ett av de mest lättskötta systemen och det låter dessutom riktigt bra.
  Pioneer BCS-FS515 - Bättre fokus
  Pioneers anläggning har sin största styrka i mellanregistret, som har riktigt bra fokus med tanke på priset.
  Harman/Kardon BDS 470 - Bäst ljud
  BDS 470 är testets avgjort kraftigaste system. En underhållningscentral som verkligen ger valuta för pengarna.

  Läs också

  Xperia 5 II är inte bara lika bra som Xperia 1 II, den är flera fall bättre!
  Sony A85 är en genomgående utmärkt OLED-TV med snygg bild och osynligt men tydligt ljud.
  Denons jubileumsspelare kan behandla dina skivor med kärlek i många år framöver. Men streaming får kalla handen.
  Vi frågade och ni läsare svarade. Med nästan 4 500 röster är det iPhone 11 som vinner kamerablindtestet.
  Samsung HW-Q950T är den senaste toppmodellen – och minsann ingen besvikelse. Den här soundbar-högtalaren är det krut i!
  Sonus faber Lumina III är det självklara valet av högtalare för mindre rum.
  Tack vare saftig kontrast och färgsprakande Ambilight-ljus ger Philips OLED805 riktigt häftiga bildupplevelser.
  OnePlus 8T är en kompromiss. Därför bör man hålla tungan rätt i mun om man överväger ett köp. För de flesta är OnePlus 8T en av de bästa mobiltelefonerna på marknaden, men användare som har specifika behov bör leta efter något annat.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.