Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Xiaomi överträffar Apple

Xiaomi intar andraplatsen på den globala smartphone-marknaden för första gången.

Av / 2021-07-20 - 10:36
Xiaomi överträffar Apple

En ny rapport om den globala smartphone-marknaden från forskningsinstitutet Canalys bjöd på särskilt goda nyheter från den kinesiska mobiltillverkaren Xiaomi.

Företaget som också håller på att etablera sin närvaro på den nordiska marknaden med spännande toppmobiler som Xiaomi Mi 11, Mi 11 Ultra och Mi 11 Lite, upptar nu andraplatsen som världens näst största leverantör av smartphones.

Läs också Xiaomi klår Huawei Det kinesiska företaget sålde fler än 10 miljoner premiummobiler under 2020, vilket motsvarar en ökning med 28 %.

Samsung är fortfarande störst med en marknadsandel på 19% under andra kvartalet 2021, men Xiaomi har en galen tillväxt på 83% i förhållande till samma period 2020 och kan nu skryta med en global marknadsandel på 17% följt av Apple, som ligger på tredje plats med en marknadsandel på 14%.

Xiaomi har vuxit med 50% på den viktiga europeiska marknaden, medan tillväxttakten på kontinenter som Afrika och Sydamerika har varit 150% respektive 300%.

Foto: Canalys)

Xiaomis globala expansion tillsammans med ett ökat fokus på närvaro i nya detaljhandelkanaler har varit en viktig drivkraft för att hjälpa företaget att bli den näst största tillverkaren av smartphones, skriver Xiaomi själv i ett pressmeddelande.

En annan kinesisk tillverkare, Huawei, har helt försvunnit från den globala topp 5 listan. Fjärde och femteplatsen intas nu således av två andra kinesiska mobilmärken, nämligen Oppo och Vivo.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Smartare och starkare – samma kamera

iPad Pro får två OLED-paneler

Nya iPad Air finns i två storlekar

Nothings designtävling avgjord

Försov du dig i morse? Apple medger att det var deras fel!

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Ljud & Bild
Rulla till toppen