TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Xiaomis försäljning av mobiler ökar stort – på Huaweis bekostnad

Det kinesiska företaget sålde fler än 10 miljoner premiummobiler under 2020, vilket motsvarar en ökning med 28 %.

Den kinesiska mobiltelefontillverkaren Huawei är hårt pressad på grund av den amerikanska blockaden som inleddes våren 2019. Redan förra året kunde vi rapportera att Huaweis andel av den globala mobilmarknaden rasade. Och nu finns det mycket som tyder på att en av Huaweis största konkurrenter, Xiaomi, drar direkt nytta av Huaweis förluster på både den kinesiska hemmamarknaden och globalt.

Under alla omständigheter var 2020 det bästa året någonsin för Xiaomi. Vinsten ökade med 28,7% och de sålde fler än 10 miljoner ”premium smartphones” över hela världen. Utöver detta tillkommer ett okänt antal av företagets budgetmobiler i Redmi-serien. Detta rapporterar Android Authority.

Under samma period minskade Huaweis globala marknadsandel från 41 till 30 %.

Trump drämmer till Xiaomi Nio nya kinesiska teknikföretag nu blockerade från amerikanska investerare

Xiaomi Mi 11

I Skandinavien har Xiaomis närvaro hittills varit liten, men de har just lanserat premiummodellen Xiaomi Mi 11 som blir deras första mobil som blir allmänt tillgänglig i Sverige, Norge och Danmark.

Vi har redan fått vårt testexemplar och hela det färdiga testet kommer du att kunna läsa här på ljudochbild.se under nästa vecka.

Xiaomi Mi 11
Foto: Xiaomi

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.