TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Xiaomis försäljning av mobiler ökar stort – på Huaweis bekostnad

Det kinesiska företaget sålde fler än 10 miljoner premiummobiler under 2020, vilket motsvarar en ökning med 28 %.

forfatter
Publicerad 2021-03-26 - 10:00

Den kinesiska mobiltelefontillverkaren Huawei är hårt pressad på grund av den amerikanska blockaden som inleddes våren 2019. Redan förra året kunde vi rapportera att Huaweis andel av den globala mobilmarknaden rasade. Och nu finns det mycket som tyder på att en av Huaweis största konkurrenter, Xiaomi, drar direkt nytta av Huaweis förluster på både den kinesiska hemmamarknaden och globalt.

Under alla omständigheter var 2020 det bästa året någonsin för Xiaomi. Vinsten ökade med 28,7% och de sålde fler än 10 miljoner ”premium smartphones” över hela världen. Utöver detta tillkommer ett okänt antal av företagets budgetmobiler i Redmi-serien. Detta rapporterar Android Authority.

Under samma period minskade Huaweis globala marknadsandel från 41 till 30 %.

Läs också Trump drämmer till Xiaomi Nio nya kinesiska teknikföretag nu blockerade från amerikanska investerare

Xiaomi Mi 11

I Skandinavien har Xiaomis närvaro hittills varit liten, men de har just lanserat premiummodellen Xiaomi Mi 11 som blir deras första mobil som blir allmänt tillgänglig i Sverige, Norge och Danmark.

Vi har redan fått vårt testexemplar och hela det färdiga testet kommer du att kunna läsa här på ljudochbild.se under nästa vecka.

Xiaomi Mi 11
Foto: Xiaomi
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Extremt för de extrema Med solenergiladdning, safirglas och titan klarar Enduro 2 långa träningspass i tuff miljö.
Nya smarta klockor från Samsung med fokus på hälsa Den nya Galaxy Watch5-serien kommer bland annat att möjliggöra mer omfattande mätning av sömnen.
Samsung uppgraderar sina hopfällbara mobiler De två vikbara mobilerna kommer bland annat med blixtsnabb processor och Galaxy Z Fold 4 får kamera från Galaxy S22-serien.
En uppgraderad nedgradering OnePlus 10T är en bra mobiltelefon, men allt är inte guld och gröna skogar. Den har några kompromisser i bagaget.
Stort ståhej om ingenting Kan en mobiltelefon vara modig, varm och själfull?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend