Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Tidal-appen till LG Smart TV

Nu finns musiktjänsten Tidal till LG:s smarta TV-apparater – med surroundljud i Dolby Atmos-format.

Det blir allt populärare att spela musik direkt i TV:n. Flera av de etablerade strömningstjänsterna finns nu som dedikerad smart-TV-app.

Nu är det Tidals tur: den välkända musiktjänsten har släppt en app till LG:s senaste smarta TV-apparater.

TIDAL för LG Smart TV

Den nya Tidal-appen ligger klar för nedladdning i LG:s Content Store. Så länge du har ett aktivt Tidal-abonnemang är det enkelt att ladda ner, registrera och använda appen från TV-skärmen och sedan styra musik med fjärrkontrollen. Appen har ett snyggt grafiskt användargränssnitt och ger tillgång till olika spellistor som passar din profil. En del av musiken finns också som musikvideor.

P4272506-989x556 P4272504-989x556
<
>
Nu finns Tidal-appen i LG:s Content Store. (Foto: Audun Hage)

Musik i Dolby Atmos-format

Tidal är känt för att erbjuda musik i högupplösta ljudformat, inklusive MQA, men en del innehåll finns också med Dolby Atmos-surroundljud. Så länge du har en TV (och eventuellt en soundbar eller stereo) som stöder Atmos kan du utnyttja detta.

Vi tog en liten provrunda med en LG OLED55CX och en TCL-soundbar och en del musik lät inte dumt alls. Effekten av 3D-ljud varierar dock, en del titlar har fått en mer omfattande remix än andra. Hur som helst är det värt att ta en titt!

Annons
Grammy-nominering i Dolby Atmos på Tidal Grammy-nominerade ”Magnificat” med Nidarosdomens flickkör och Trondheimsolisterna finns nu på Tidal i Dolby Atmos-format.

Tidal-appen finns till LG:s smart-TV från 2018 och senare (WebOS 4.0 eller senare). Den stöds även av Apple TV och av flera Samsung- och Android-baserade smarta TV-apparater. För att kunna spela Atmos-ljudfiler måste både TV:n och ljudsystemet (kopplat till TV:n via HDMI ARC) stödja Dolby-formatet. För att få tillgång till högupplösta musikfiler måste du också ha ett Tidal HiFi-abonnemang som kostar 199 kronor i månaden.

P4272541-989x556 P4272526-989x556 P4272528-989x556 P4272522-989x556 P4272523-989x556
<
>
Flera populära album och topplistor finns nu i en särskild ”Atmos-remix”. (Foto: Audun Hage)

 

 

 

 

Annons

 

 

 

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.