TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Tidal-appen till LG Smart TV

Nu finns musiktjänsten Tidal till LG:s smarta TV-apparater – med surroundljud i Dolby Atmos-format.

forfatter
Publicerad 2021-04-27 - 15:30

Det blir allt populärare att spela musik direkt i TV:n. Flera av de etablerade strömningstjänsterna finns nu som dedikerad smart-TV-app.

Nu är det Tidals tur: den välkända musiktjänsten har släppt en app till LG:s senaste smarta TV-apparater.

TIDAL för LG Smart TV

Den nya Tidal-appen ligger klar för nedladdning i LG:s Content Store. Så länge du har ett aktivt Tidal-abonnemang är det enkelt att ladda ner, registrera och använda appen från TV-skärmen och sedan styra musik med fjärrkontrollen. Appen har ett snyggt grafiskt användargränssnitt och ger tillgång till olika spellistor som passar din profil. En del av musiken finns också som musikvideor.

P4272506-989x556 P4272504-989x556
<
>
Nu finns Tidal-appen i LG:s Content Store. (Foto: Audun Hage)

Musik i Dolby Atmos-format

Tidal är känt för att erbjuda musik i högupplösta ljudformat, inklusive MQA, men en del innehåll finns också med Dolby Atmos-surroundljud. Så länge du har en TV (och eventuellt en soundbar eller stereo) som stöder Atmos kan du utnyttja detta.

Vi tog en liten provrunda med en LG OLED55CX och en TCL-soundbar och en del musik lät inte dumt alls. Effekten av 3D-ljud varierar dock, en del titlar har fått en mer omfattande remix än andra. Hur som helst är det värt att ta en titt!

Läs också Grammy-nominering i Dolby Atmos på Tidal Grammy-nominerade ”Magnificat” med Nidarosdomens flickkör och Trondheimsolisterna finns nu på Tidal i Dolby Atmos-format.

Tidal-appen finns till LG:s smart-TV från 2018 och senare (WebOS 4.0 eller senare). Den stöds även av Apple TV och av flera Samsung- och Android-baserade smarta TV-apparater. För att kunna spela Atmos-ljudfiler måste både TV:n och ljudsystemet (kopplat till TV:n via HDMI ARC) stödja Dolby-formatet. För att få tillgång till högupplösta musikfiler måste du också ha ett Tidal HiFi-abonnemang som kostar 199 kronor i månaden.

P4272541-989x556 P4272526-989x556 P4272528-989x556 P4272522-989x556 P4272523-989x556
<
>
Flera populära album och topplistor finns nu i en särskild ”Atmos-remix”. (Foto: Audun Hage)

 

 

 

 

 

 

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Skulpturen är en lyx-TV Om du har en strikt estetisk smak - och en galen summa pengar för att förverkliga den - kan C Seed N1 ge dig en "osynlig" 165-tums TV i vardagsrummet.
Stranger Things får rumsligt ljud Den fjärde säsongen av Stranger Things kommer strax att låta ännu bättre.
Vi testar den nya 2022-versionen av The Frame Årets version av Samsung The Frame ser ännu mer ut som en tavla tack vare en mattare skärmyta. Och så kan den ställas på högkant!
Nya QLED-TV-apparater från... Sharp?! Sharp är tillbaka i Norden och presenterar en ny Android TV-serie med QLED-teknik och inbyggt ljud från Harman Kardon!
TCL lanserar 98-tummare till rekordpris Drömmer du om en riktig biograf hemma? TCL slår ett slag för de riktigt stora TV-skärmarna med 98C735.
LG avslöjar ny design-TV En potentiell utmanare till Samsung The Frame?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend