Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

TCL: Nordbor köper större TV-skärmar

TV-tillverkaren TCL Electronics redovisar en stark försäljningstillväxt för stora TV-skärmar i Norden.

Av / 2023-02-15 - 17:50
TCL: Nordbor köper större TV-skärmar

Kinesiska TCL Electronics presenterade idag sin globala försäljningsvolym för 2022, och i samband med det fick vi också en inblick i siffrorna för Norden.

Resultatet för smarta skärmar var hela 23,78 miljoner globalt 2022 och försäljningen under fjärde kvartalet ökade med 32,2 procent jämfört med samma period förra året.

Försäljningstillväxten är störst inom smarta skärmar på 65 tum eller mer, som ökade med 75 % globalt.

Den genomsnittliga TV:n i hela världen ökade från 45 till 48.4 tum, vilket visar att konsumenter runt om i världen vill ha större skärmar.

DSC 4567
TCL 98C735. (Foto: Audun Hage)

Stark tillväxt i Norden

I Norden uppnådde TCL en 75 % ökning av omsättningen 2022 och en 52 % ökning av antalet bildskärmar på 65 tum eller mer. Isolerat var ökningen i Q4 så mycket som 120 % jämfört med samma period förra året, troligen med god hjälp från kampanjperioder som Black Week.

TCL har gjort sig ett namn med prisvärda storbildsskärmar, och Ljud & Bild har bland annat testat 98-tummaren 98C735 med gott resultat. Denna modell kostar för närvarande 39 990 kronor, vilket är betydligt mindre än andra bildskärmar av liknande storlek.

Läs också Största TV:n vi har testat någonsin Glöm 85 tum, nu är det 98 tum som gäller om du vill ha en större TV än alla dina grannar! TCL 98C735 är en riktig monster-TV – och bildkvaliteten överraskar.

Dessa fina siffror för Norden är mycket trevlig läsning för oss, inte minst med tanke på den satsning och tydliga fokus vi har haft på att utveckla just storbildsskärmar, med våra senaste QLED- och Mini LED-modeller. Fler och fler konsumenter väljer en större TV för att få större upplevelser hemma. Det är klart att vi har träffat helt rätt här, säger Johan Huss, Country Manager för TCL Nordics.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ny stor och billig TV från Samsung

Apple TV med tvOS 18 får stöd för 21:9-format

Elgiganten: Nu tar TV-försäljningen fart!

Samsung: Den nya The Frame-modellen är här.

TCL lanserar ny TV-modell med bred målgrupp

Här är TCL C855

Här är TCL:s "The Frame"-konkurrent

Här är Panasonics TV-modeller för 2024

Loewes OLED-TV-apparater är nu "Made in Germany"

Enorm 3D-skärm från LG

Här är Samsungs nya TV-modeller 2024: Fulla av AI-funktioner

TCL:s 163-tums X11H demonstrerad i Kina

Rulla till toppen