Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Disney+ i Panasonic-TV får Dolby Atmos-ljud

Panasonic har uppdaterat sin Disney-app med det populära Atmos-formatet.

Av / 2021-12-06 - 14:57
Disney+ i Panasonic-TV får Dolby Atmos-ljud

De som hade en Panasonic-TV fick vänta länge på Disney+ och när Panasonic äntligen släppte Disney-appen till sina modeller så hade den tyvärr inget stöd för Atmos 3D-ljud. Men den som väntar på något gott …

Panasonic har uppdaterat Disney-appen med en ny version som stöder Dolby Atmos. Uppdateringen är tillgänglig omedelbart och gäller för 2017 års modeller och nyare.

Dolby Atmos på Panasonic-TV (Disney+)

Ljud & Bild har kollat ​​uppdateringen på en Panasonic JZ1000 OLED-TV som vi har stående i testrummet och vi kan bekräfta att Panasonic-skärmen skickar ut korrekta Dolby Atmos-ljudsignaler från Disney+. I det här fallet använde vi en JBL Bar 5.0 Multibeam som omedelbart reagerade på rätt sätt. Så nu är det bara att elda på med Mandalorian och andra serier som har bra ljud!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
<
>
Panasonic och Disney+ ger nu Dolby Atmos via HDMI. (Foto: Audun Hage)
Läs också Disney+ finns nu till Panasonic-TV Dagens goda nyhet för Panasonic-ägare: Nu får TV-apparaten stöd för Disney+.
Läs också Nu blir Panasonic bättre på spel Panasonic har släppt en uppdatering som stöder viktiga spelfunktioner.

Vad är Dolby Atmos?

Det objektbaserade ljudformatet från Dolby blir allt mer utbrett i såväl filmer och serier som spel och används i populära Star Wars-produktioner som The Mandalorian och Marvel-serier som Shang-Chi för att ge en mer omslutande och tredimensionell ljudbild. Det finns TV-apparater med inbyggt Atmos-ljud, men för att få ut det mesta av ljudformatet rekommenderar vi att man använder en Atmos-kompatibel soundbar eller ett riktigt separat surroundsystem!

Läs också Fett ljud i TV-rummet är enkelt Atmos eller inte Atmos? Det är frågan. Fem soundbar-högtalare med olika prislappar visar vad de går för.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Här är Samsungs nya TV-modeller 2024: Fulla av AI-funktioner

TCL:s 163-tums X11H demonstrerad i Kina

Nu vet vi priserna på årets nya OLED-TV från LG

Här är Sonys nya TV-modeller för 2024

TCL C855 går upp till 98 tum

Här är TCL 115X955 MAX

Nu kan du titta på OLED-TV på flygresan

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Smygtitt på LG:s nya OLED-modeller i Frankfurt

163 tum, någon större?

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen