TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Disney+ i Panasonic-TV får Dolby Atmos-ljud

Panasonic har uppdaterat sin Disney-app med det populära Atmos-formatet.

forfatter
Publicerad 2021-12-06 - 14:57

De som hade en Panasonic-TV fick vänta länge på Disney+ och när Panasonic äntligen släppte Disney-appen till sina modeller så hade den tyvärr inget stöd för Atmos 3D-ljud. Men den som väntar på något gott …

Panasonic har uppdaterat Disney-appen med en ny version som stöder Dolby Atmos. Uppdateringen är tillgänglig omedelbart och gäller för 2017 års modeller och nyare.

Dolby Atmos på Panasonic-TV (Disney+)

Ljud & Bild har kollat ​​uppdateringen på en Panasonic JZ1000 OLED-TV som vi har stående i testrummet och vi kan bekräfta att Panasonic-skärmen skickar ut korrekta Dolby Atmos-ljudsignaler från Disney+. I det här fallet använde vi en JBL Bar 5.0 Multibeam som omedelbart reagerade på rätt sätt. Så nu är det bara att elda på med Mandalorian och andra serier som har bra ljud!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
<
>
Panasonic och Disney+ ger nu Dolby Atmos via HDMI. (Foto: Audun Hage)
Läs också Disney+ finns nu till Panasonic-TV Dagens goda nyhet för Panasonic-ägare: Nu får TV-apparaten stöd för Disney+.
Läs också Nu blir Panasonic bättre på spel Panasonic har släppt en uppdatering som stöder viktiga spelfunktioner.

Vad är Dolby Atmos?

Det objektbaserade ljudformatet från Dolby blir allt mer utbrett i såväl filmer och serier som spel och används i populära Star Wars-produktioner som The Mandalorian och Marvel-serier som Shang-Chi för att ge en mer omslutande och tredimensionell ljudbild. Det finns TV-apparater med inbyggt Atmos-ljud, men för att få ut det mesta av ljudformatet rekommenderar vi att man använder en Atmos-kompatibel soundbar eller ett riktigt separat surroundsystem!

Läs också Fett ljud i TV-rummet är enkelt Atmos eller inte Atmos? Det är frågan. Fem soundbar-högtalare med olika prislappar visar vad de går för.
Soundbar Dolby Atmos
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

LB+ Månad

kr 119,00

KÖP

LB+ Vecka

kr 59,00

KÖP
Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Prenumerationen löper ut perioden som du har betalat för. Köp- och prenumerationsvillkor gäller.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range

Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today

lbpluss
Nya ljudformat i LG TV från 2023 LG lanserar stöd för DTS-surroundljud i sina kommande TV-modeller för 2023
lbpluss
IFA 2022: LG lanserar flexibel OLED-skärm LG: s nya OLED-skärm är skräddarsydd för gaming och kan växla mellan böjd och platt med en knapptryckning. Men priset är saftigt!
lbpluss
Nu kan du titta på TikTok på Samsung TV Nu är TikTok-appen tillgänglig på svenska Samsung-skärmar.
Bild av studiokvalitet Panasonic LZ1500E ger imponerande hög kontrast och färgexakta bilder, och är något av det närmaste vi kan komma en studiomonitor för hemmabruk. En TV för den riktigt kräsna!
lbpluss
Samsung Relumino Ett nytt bildläge för Samsung TV-apparater ska göra bilden lättare att tyda för personer med nedsatt syn.
Följ Ljud & Bild