TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Disney+ i Panasonic-TV får Dolby Atmos-ljud

Panasonic har uppdaterat sin Disney-app med det populära Atmos-formatet.

forfatter
Publicerad 2021-12-06 - 14:57

De som hade en Panasonic-TV fick vänta länge på Disney+ och när Panasonic äntligen släppte Disney-appen till sina modeller så hade den tyvärr inget stöd för Atmos 3D-ljud. Men den som väntar på något gott …

Panasonic har uppdaterat Disney-appen med en ny version som stöder Dolby Atmos. Uppdateringen är tillgänglig omedelbart och gäller för 2017 års modeller och nyare.

Dolby Atmos på Panasonic-TV (Disney+)

Ljud & Bild har kollat ​​uppdateringen på en Panasonic JZ1000 OLED-TV som vi har stående i testrummet och vi kan bekräfta att Panasonic-skärmen skickar ut korrekta Dolby Atmos-ljudsignaler från Disney+. I det här fallet använde vi en JBL Bar 5.0 Multibeam som omedelbart reagerade på rätt sätt. Så nu är det bara att elda på med Mandalorian och andra serier som har bra ljud!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
<
>
Panasonic och Disney+ ger nu Dolby Atmos via HDMI. (Foto: Audun Hage)
Läs också Disney+ finns nu till Panasonic-TV Dagens goda nyhet för Panasonic-ägare: Nu får TV-apparaten stöd för Disney+.
Läs också Nu blir Panasonic bättre på spel Panasonic har släppt en uppdatering som stöder viktiga spelfunktioner.

Vad är Dolby Atmos?

Det objektbaserade ljudformatet från Dolby blir allt mer utbrett i såväl filmer och serier som spel och används i populära Star Wars-produktioner som The Mandalorian och Marvel-serier som Shang-Chi för att ge en mer omslutande och tredimensionell ljudbild. Det finns TV-apparater med inbyggt Atmos-ljud, men för att få ut det mesta av ljudformatet rekommenderar vi att man använder en Atmos-kompatibel soundbar eller ett riktigt separat surroundsystem!

Läs också Fett ljud i TV-rummet är enkelt Atmos eller inte Atmos? Det är frågan. Fem soundbar-högtalare med olika prislappar visar vad de går för.
Soundbar Dolby Atmos
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Skulpturen är en lyx-TV Om du har en strikt estetisk smak - och en galen summa pengar för att förverkliga den - kan C Seed N1 ge dig en "osynlig" 165-tums TV i vardagsrummet.
Stranger Things får rumsligt ljud Den fjärde säsongen av Stranger Things kommer strax att låta ännu bättre.
Vi testar den nya 2022-versionen av The Frame Årets version av Samsung The Frame ser ännu mer ut som en tavla tack vare en mattare skärmyta. Och så kan den ställas på högkant!
Nya QLED-TV-apparater från... Sharp?! Sharp är tillbaka i Norden och presenterar en ny Android TV-serie med QLED-teknik och inbyggt ljud från Harman Kardon!
TCL lanserar 98-tummare till rekordpris Drömmer du om en riktig biograf hemma? TCL slår ett slag för de riktigt stora TV-skärmarna med 98C735.
LG avslöjar ny design-TV En potentiell utmanare till Samsung The Frame?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend