Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

100-tums TV från Hisense

Kinesiska Hisense är redo med sin jätte-TV, och nu vet vi priset.

Av / 2023-10-03 - 16:15
100-tums TV från Hisense

Kinesiska Hisense intar Norden i höst med ett bredare utbud av TV-apparater än tidigare. Bland de största av dessa finns denna 100-tums TV i U7KQ-serien.

U7KQ-serien riktar sig till spel- och sportentusiaster och har en skärmfrekvens på upp till 144Hz samt dedikerade bildlägen som Game Mode Pro och AI Sports Mode.

Samsung och TCL har gjort sig ett namn med sina 98-tumsmodeller Q80C och 98C735, och nu erbjuder alltså Hisense ytterligare 2 tum i sitt sortiment.

Hisense U7KQ

Hisense kallar sina TV-apparater ULED (Ultra LED), men tekniskt sett är de LCD-skärmar med MiniLED-bakbelysning.  Antalet dimningszoner beror på skärmstorleken: Medan den minsta 55-tummaren klarar sig med 240 zoner, har 100-tummaren så många som 1 000 zoner för att ge exakt ljusstyrning över den stora skärmytan.

U7K-serien sträcker sig från 55 hela vägen upp till kolossala 100 tum, och är en av de mer prisvärda modellserierna från den kinesiska tillverkaren (Foto: Hisense)

TCL:s 98″ C735 har en mer konventionell LED-bakbelysning med 192 zoner, så det kommer att bli intressant att se hur detta påverkar kontrast och ljusstyrka.

Hisense använder också sitt eget operativsystem som heter VIDAA, till skillnad från många av sina konkurrenter som använder Google TV. Vi fick en kort demo av systemet när vi besökte Hisense på IFA-mässan, och systemet verkade lovande.

Läs också Stora, starka och blixtsnabba TV-apparater från Hisense Hisense visar ett brett utbud av TV-apparater på IFA 2023. Den allra största är på 100 tum!

Pris och tillgänglighet

Hisense U7K-serien kommer att lanseras i Norden under oktober/november 2023 och kommer att säljas av Power i Norden. Några av skärmstorlekarna finns redan till försäljning. Vi hittade 100-tumsmodellen i Powers onlinebutik med ett förväntat leveransdatum den 3 november och ett rekommenderat pris på 69 990 kronor. Modellerna på 85″ och 75″ kostar som jämförelse betydligt mindre (ca 34 999 och 22 999 kr), så det borde finnas utrymme för en stor skärm även för en mindre budget.

Här kan du se de fysiska måtten på Hisense 100U7KQ. Lägg märke till att fötterna är något smalare än skärmbredden. Kommer den att passa, undrar man?
Läs också Samsung TQ98Q80C: Kingsize TV! De som har tillräckligt med plats och pengar för detta monster till TV kan se fram emot extraordinära filmupplevelser! Men i kulissen lurar en kinesisk konkurrent.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Enorm 3D-skärm från LG

Här är Samsungs nya TV-modeller 2024: Fulla av AI-funktioner

TCL:s 163-tums X11H demonstrerad i Kina

Nu vet vi priserna på årets nya OLED-TV från LG

Här är Sonys nya TV-modeller för 2024

TCL C855 går upp till 98 tum

Här är TCL 115X955 MAX

Nu kan du titta på OLED-TV på flygresan

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Smygtitt på LG:s nya OLED-modeller i Frankfurt

Ljud & Bild
Rulla till toppen