Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Glöm kablar och laddplattor

Xiaomi laddar våra prylar genom luften med Mi Air Charge Technology.

Xiaomi kommer med en helt ny typ av laddning som heter Mi Air Charge Technology. Konceptet går ut på att hoppa över både kablar och induktionsladdningsplattor och i stället ladda våra prylar direkt genom luften.

Mi Air Charge Technology – 5-watts fjärrladdning

Kärnan i Xiaomis fjärrladdning är en isolerad laddningsstång med inbyggda antenner som registrerar var någonstans telefonen befinner sig. Ett fasstyrningssystem som består av 144 antenner skickar millimeterlånga elektromagnetiska vågor direkt till telefonen.

Xiaomi Mi Air Charge Technology

På mobilsidan har Xiaomi utvecklat en förminskad antennkonfiguration med inbyggd ”beacon-antenn”, alltså en antenn som kommunicerar med sändaren och talar om när den har prickat rätt. Sedan omvandlar mottagaren, som består av 14 antenner, millimetervågorna från laddstången till elektrisk energi genom en likriktarkrets – på så sätt får mobilen ström genom luften som rena rama science fiction!

I dagsläget kan den nya tekniken ladda med en kapacitet på 5 watt inom en radie av flera meter. Den goda nyheten är att flera enheter kan laddas med 5 watt vardera – samtidigt. Dessutom ska fysiska hinder inte minska laddningens effektivitet.

Annons

När tekniken hittar i till de första konsumentprodukterna har vi däremot inte fått någon information om.

Xiaomi Mi Air Charge Technology

Äntligen blir vi helt trådlösa

Så småningom ska Xiaomis trådlösa laddning även fungera med smartklockor, aktivitetsarmband och andra bärbara enheter. Produkter som högtalare, bordslampor och andra smarta hemprodukter ska också kunna kopplas in – helt trådlöst.

Att detta banar väg för fler konspirationsteorier tvivlar vi dock inte det minsta på.

mi.com

Annons

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.