Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

IFA har börjat!

...Eller rättare sagt så har den tjuvstartat. Mässan börjar i morgon men vi springer redan mellan montrar och presskonferanser. Många intressanta nyheter har redan visats och vi ska rapportera ordentligt såfort tiden tillåter.

Av / 2008-08-28 - 12:58
IFA har börjat!


Den första IFA-mässan, eller Funkausstellung som den ursprungligen hette, gick av stapeln den 4 december 1924. Den, och bra många av de efterföljande mässorna, missade vi förstås av den simpla anledningen att Bild & Ljud Hemma inte existerade då. Men de senaste åren har vi varit på plats och så även i år!

Lite snabba nyheter:
Sony visar upp världens första 200Hz TV och en snabb titt på skärmarna räcker för att tekniken ska imponera. Det ser riktigt mjukt och lovande ut för sportsändningar men en nödvändighet är det väl knappast för cineaster av den äldre skolan som gärna upplever sina filmer precis som första gången de såg dem på bio – det vill säga med tjugofyra uppdateringar per sekund, inte tvåhundra.
Toshiba, som sköt lite snett i och med att man stöttade HD DVD-formatet som förlorade striden mot Blu-ray ger sig tillbaks in i fighten genom att satsa på… DVD-spelare. Deras nya teknik XDE ska skala upp gamla DVD-filmer till något som liknar HD. Visst finns det redan DVD-spelare som gör det men Toshiba hävdar bestämt att deras ska göra jobbet bättre. Vi har inte hunnit se en demo än men om det fungerar någorlunda kan det bli intressant även om spelaren hamnar närmare de billigaste Blu-ray-spelarna i pris – helt enkelt därför att så många människor har stora DVD-samlingar som skulle kosta skjortan att uppgradera.
Panasonic visade bland annat upp Europas första Blu-ray-inspelare för TV-bruk. Detndyker snart upp i Frankrike och kommer ut i Sverige när vi har fått igång lite fler HD-kanaler här – för som Panasonic säger så finns det ingen anledning att lägga dyra pengar på en inspelare om det inte finns material att spela in.
Panasonic visade även upp en ny lösning för IPTV för gemene man. I sina VIERACast-TV:s ska all hårdvara som krävs för att titta på YouTube-klipp, sporthöjdpunkter och liknande finnas inbyggd. Allt som krävs är en bredbandsuppkoppling. Det som verkar intressant är att tjänsten varken kommer kosta extra eller kräva någon form av prenumeration. Köp TV:n, koppla in den, och kör.

Panasonic VIERACast i aktion

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Burgarkedjan sparkar kreativ AI

Lär dig blindskrift med LEGO

Krypterad meddelandetjänst hotar att lämna EU

Nu är Google NotebookLM här

Google: Dålig humor orsakade svar om lim i pizzaost

- Google ljuger

Googles nya AI-funktion rekommenderade användare att ha lim på sin pizza

Nya EU-regler ska förhindra ”Minority Report"

AI, AI och mer AI i Googles planer

Nu kan du prata med ChatGPT

NASA:s robottåg på Månen

Google Gemini blir mer allsmäktig

Rulla till toppen