Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Hollywood tar pulsen på biopubliken

Bokstavligt talat!

Av / 2016-01-22 - 10:03
Hollywood tar pulsen på biopubliken

I framtiden när man läser att en film framkallar hjärtklappning och gör att publiken sitter som på nålar, så kan det hända att det ligger noggranna mätningar bakom. Nu har nämligen Hollywood börjat ta pulsen på testpubliken!

Läs också: And the Oscar goes to: Sweden?

Till testvisningen av Oscar-utmanaren ”The Revenant” med Leonardo DiCaprio i huvudrollen utrustade 20th Century Fox de 100 personerna i publiken med aktivitetsarmband. Med hjälp av dessa gjordes mätningar av bland annat puls, hudens fuktighet och hörbara flämtningar. Enligt mätningarna konstaterades att filmen hade fjorton intensiva ögonblick som orsakade förhöjd hjärtrytm. Femton scener framkallade så kallade ”slåss eller fly”-stressreaktioner enligt mätningarna, medan publiken var i det närmaste orörlig under hälften av den två och en halv timmar långa storfilmen – och satt alltså, enligt filmbolaget, som på nålar …

Källa: ABC News

Artikelfoto: 20th Century Fox

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AI planerar svenskars semester

Styr datorn med hjärnan

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen