Search
Generic filters

Hollywood tar pulsen på biopubliken

Bokstavligt talat!

I framtiden när man läser att en film framkallar hjärtklappning och gör att publiken sitter som på nålar, så kan det hända att det ligger noggranna mätningar bakom. Nu har nämligen Hollywood börjat ta pulsen på testpubliken!

Läs också: And the Oscar goes to: Sweden?

Till testvisningen av Oscar-utmanaren ”The Revenant” med Leonardo DiCaprio i huvudrollen utrustade 20th Century Fox de 100 personerna i publiken med aktivitetsarmband. Med hjälp av dessa gjordes mätningar av bland annat puls, hudens fuktighet och hörbara flämtningar. Enligt mätningarna konstaterades att filmen hade fjorton intensiva ögonblick som orsakade förhöjd hjärtrytm. Femton scener framkallade så kallade ”slåss eller fly”-stressreaktioner enligt mätningarna, medan publiken var i det närmaste orörlig under hälften av den två och en halv timmar långa storfilmen – och satt alltså, enligt filmbolaget, som på nålar …

Källa: ABC News

Artikelfoto: 20th Century Fox

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...
  Men Volkswagen säger fortfarande ingenting om möjligheten att få bättre ljud!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan vara den perfekta kombinationen av specifikationer och pris.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.