Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Facebook satsar på virtuell verklighet

Köper VR-bolaget Oculus för 12 miljarder.

Facebooks grundare och högste chef Mark Zuckerberg meddelade i tisdags att köpet av VR-bolaget Oculus är en investering som kommer att betala sig på lång sikt genom att göra det sociala nätverket ännu mer fängslande.

Som om vi inte tillbringar tillräckligt mycket tid redan nu på det sociala nätverket – som ju är en alternativ verklighet i sig …

– Folk vill bygga en modell av en plats långt borta och du kan besöka den. Det är som teleportering, säger Zuckerberg

Oculus är ett företag som bygger hjälmar med inbyggda 3D-glasögon och hörlurar som tar med användaren in i en alternativ verklighet. I första hand har Oculus främst koncentrerat sig på spel.

– Jag tror att spel är en början, säger Zuckerberg.

Annons

Uppköpet ska användas för att bygga ”nästa stora datorplattform som kommer efter mobilerna”.

Även om Facebook aldrig har tänkt vara ett bolag som sysslar med maskinvara så har Zuckerberg sagt att virtuell verklighet kommer att göra att folk får en ännu mer fängslande shopping-känsla på Facebook.

Planerna involverar kommunikation, utbildning och underhållning.

Aktieägarna i Oculus betalas med 400 miljoner dollar i kontanter och 23 miljoner Facebook-aktier.

Källa: AFP

Annons
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.