Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

CES 2024: Jackery presenterar nya solenergiprodukter

Visar upp solcellsrobot och taktält med solpaneler i Las Vegas.

Av / 2024-01-10 - 15:05
CES 2024: Jackery presenterar nya solenergiprodukter

På CES 2024 har Jackery introducerat två nya produkter: Solarcellsroboten Mars Bot och ett solcellsdrivet taktält för bilen.

För Solar Mars Bot (som onekligen liknar den riktiga Mars-roboten Curiosity Rover, därav namnet) vann Jackery till och med ett CES 2024 Innovation Award. Företaget vann också nyligen en TIME Best Inventions 2023 Award för samma produkt.

(Foto: John Hvidlykke)

Solar Mars Bot är en kompakt enhet som kombinerar solenergi med robotteknik. Den är utrustad med fyra infällbara solpaneler och en integrerad powerbank som gör det möjligt för användaren att generera och transportera ström i olika situationer, inklusive utomhusaktiviteter och nödsituationer.

 

Enheten kan styras via en smartphone-app, så att användaren kan omfördela strömmen efter behov. Specifikationerna för enhetens interna energilagring och solpanelernas effektivitet har ännu inte publicerats.

Läs också Mer ström var du än befinner dig Jackery tillverkar stora, bärbara backupbatterier. Den lilla Explorer 100 Plus är ett mindre men ändå kapabelt reservbatteri för alla dina prylar.

Den andra nya Jackery-produkten, ett taktält med integrerad solpanel och mobil powerbank, är utformad för att erbjuda en oberoende campingupplevelse.

(Foto: John Hvidlykke)

Med den här lösningen kan campare täcka sina grundläggande elbehov oberoende av externa strömkällor, vilket möjliggör en mer självständig naturupplevelse, garanterar Jackery.

Det finns ännu inga uppgifter om pris eller tillgänglighet i Sverige.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AI planerar svenskars semester

Styr datorn med hjärnan

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen