Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Adobe blockar alla användarkonton i Venezuela

Efter en direkt order från den amerikanska regeringen har Adobe blockerat åtkomsten till Photoshop, InDesign och Acrobat för alla invånare.

Skrivet av / 2019-10-14 - 22:15
Adobe blockar alla användarkonton i Venezuela

Har du alla dina filer och dokument lagrade i molnet? Är din programvara i själva verket en tjänst som levereras på licens via internet? I så fall ska du veta att din leverantör med en enkel knapptryckning kan hindra dig från att komma åt dina egna filer.

Det har användare av Adobes produkter i Venezuela fått reda på den hårda vägen.

USA är nämligen inte bara ovän med Kina, vilket har drabbat mobilgiganten Huawei. Venezuela står inte heller högt i kurs hos Donald Trump och i den så kallade ”Executive Order 13884” från 5 augusti 2019 förbjuder den amerikanska presidenten alla amerikanska företag, organisationer och personer att ha något att göra med kunder och partner i Venezuela.

Adobe har därför varnat alla som har användarkonton i Venezuela att de kommer att inaktiveras från och med 29 oktober. Användare uppmanas att ladda ner sitt eget innehåll från Adobes Creative Cloud före detta datum, eftersom åtkomsten sedan blockeras och inget av Adobes program – Photoshop, Lightroom, Illustrator, InDesign eller Acrobat – kommer längre att fungera med Adobes onlinetjänster. Alltså kan användarna varken uppdatera programmen eller använda dem på olika enheter.

Adobe har inget annat val än att följa den amerikanska regeringens order, men även om det den här gången är användare i ett avlägset land som Venezuela som drabbas så illustrerar detta en av de största svagheterna med molntjänster och abonnemangsbaserad programvara. Helt plötsligt kan allting stängas av, mer eller mindre utan förvarning, och som enskild användare kan man inte göra någonting alls åt saken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

Nu ska Googles AI bli smartare - på svenska!

Hyperloop i Italien

Jorden drabbad av dubbel solstorm - mobilnät och GPS nere i en halvtimme

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen