Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Slut för videomöten på Google Nest Hub Max

Google kommer bara erbjuda videosamtal mellan enstaka användare på Nest Hub Max i fortsättningen.

Skrivet av / 2023-09-19 - 12:55
Slut för videomöten på Google Nest Hub Max

Framtiden för smarta skärmar är minst sagt skakig. Först fick vi veta att Google inte längre erbjuder mjukvaran till andra tillverkare. Sen verkade det som att de trots allt skulle hålla liv i sina egna Nest Hub, eftersom det kom ny mjukvara. Men nu försvinner en av de funktioner som de pratade mest om när den stora Nest Hub Max lanserades, nämligen möjligheten att använda den för jobbmöten med videosamtal.

Läs också Dödsstöten för smarta skärmar Skärmar med Google Assistant har fört en tynande tillvaro, och nu är det klart varför. Google har slutat uppdatera mjukvaran för dem.

Användare rapporterade på nätet att när man försökte installera Google Meet så fick man plötsligt ett meddelande om att ”att gå med i möten kommer inte längre vara tillgängligt på denna enhet efter 28 september”. Det ledde till slutsatsen att Google Meet skulle försvinna från Nest Hub Max.

Det verkade logiskt eftersom Zoom i somras meddelade att deras videotjänst skulle försvinna från Nest Hub Max den 30 september. Detta då Google bestämt sig för att det inte längre skulle få finnas rösttjänster och spel från tredje part.

Inget mer sånt här (Foto: Google)

Men nu har Google förtydligat, om man nu kan säga så. De kommer fortsätta tillåta videosamtal mellan två personer via Google Duo. Vilket låter märkligt då Google Duo försvann för ett år sedan för att integreras i Google Meet. Men tydligen refererar de fortfarande till privata samtal som Duo.

Läs också Nytt liv för Nest Hub Den smarta skärmen Google Nest Hub får ny programvara med fiffiga nyheter

Bara för att krångla till det ytterligare är alltså Google Meet-ikonen på Nest Max Duo en länk till företagsversionen av Meet. Som mycket riktigt ska försvinna. Men kan starta ett privat samtal med röstkommando ”hey google, call xxx on Duo”. Då startas ett videosamtal med en ”Google Duo” logga i hörnet.

Röran med smarta skärmar fortsätter alltså.

Källa: 9to5google

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

  • Prova LB+ i 14 dagar
    Bara 14:-

    Förnyas efter 14 dagar, ingen bindningstid.

  • LB+ Total i 12 mån
    Bara 125 kr/mnd

    Du sparar 288 :-

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Smart finskt hem

Inget Meet på Google Nest

Nespresso lanserar Vertuo Creatista

Mysigt med Beurer

Piffa upp ditt hemmakontor med Wiz

Fristående kyl och frys från Bertazzoni

Rulla till toppen