Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Jet AI – den nya intelligenta dammsugaren från Samsung

Samsung utökar sin Bespoke-serie med bland annat Jet AI. Den trådlösa dammsugaren som töms utan något spill.

Skrivet av / 2023-06-07 - 16:28
Jet AI – den nya intelligenta dammsugaren från Samsung

L&B Home åkte till London för att träffa de nyaste medlemmarna i Samsungs allt större Bespoke-familj med smarta apparater för hemmet, bland annat Jet AI. Den senare var höjdpunkten och är Samsungs starkaste trådlösa dammsugare hittills. Priset för Jet AI är på nivå med en tv, så vad får vi pengarna?

Bespoke är Samsungs vision om smarta men också personliga apparater för hemmet. Serien, eller snarare konceptet, innehåller bland annat tvättmaskiner, kylskåp, ugnar och dammsugare med valbara färger och fronter. Flera av dem fanns utställda när L&B Home stannade till vid Samsungs showroom i London.

Läs också Hanterar städning helt automatiskt i upp till 60 dagar Rengöring och tömning av dammsugarroboten är (nästan) helt automatiskt.

Fokus på årets Bespoke Life handlade naturligtvis om miljön och att spara pengar där man kan. Vi fick inget datum eller konkreta löften om nordisk lansering, men håll utkik på Samsungs SmartThings. Bespoke-apparater som tvättmaskiner och torktumlare kommer att få sitt AI Energy Mode uppgraderat så att användarna kan övervaka och justera strömförbrukningen.

Det största nyhetsintresset hade dock den nya trådlösa dammsugaren Bespoke Jet AI, som här hade sin världsdebut.

(Foto: Natasja Broström)

Bland annat kan dammsugarens AI Cleaning Mode känna av underlaget och sedan välja ett av fyra lägen. Vi testade det på kakel respektive matta, och Jet AI bytte sugkraft med några sekunders fördröjning. Inbyggt LED-ljus i borsthuvudet gjorde det ännu enklare att upptäcka vad man missat.

Motorn är en Hexajet Motor 2.0 som drar till sig damm och smulor med en sugkraft på 280 watt. För de mer envisa djurhåren används den maximala effekten på 730 watt, vilket gör Jet AI:s motor till Samsungs mest kraftfulla i sitt slag hittills.

(foto: Samsung)

Samsung lovar att Jet AI kan städa i upp till 100 minuter i lägsta läge tack vare sitt 4 500 mAh-batteri. Kapaciteten är 80 procent högre än tidigare modeller och den längsta batteritiden bland alla Samsungs skaftdammsugare.

Läs också High-end luftrenare från Xiaomi Ny toppmodell bland Xiaomis luftrenare som rengör sig själv med ultraviolett ljus.

När JET AI har gjort dagens arbete sätts den i stativet, kallad All-in-One Clean Station, och dammbehållaren töms automatiskt med ett hiskligt liv. För petiga personer är det trevligt att veta att Air Spin Edge-tekniken hanterar tömningen vid 1000 rpm. Inget lämnas kvar utan allt hamnar i den inbyggda påsen, som förseglas med automatisk stängning. Inga fler långa, äckliga hårstrån kvar i filtret.

Pris och tillgänglighet

Samsungs Bespoke Jet AI lanseras i hela Norden i färgen Satin Black. Det rekommenderade priset i Sverige är 15 935 kronor.

Ljud & Bild specificerar att reseomkostnaderna för detta reportage betalades av tillverkaren.
Natasja Broström
Natasja Broström (född 1971) är journalist på L&B Home. Hon började på Politikens IT-bilaga på 1990-talet och därifrån gick resan vidare till facktidningar, magasin och tidningar där Natasja bland annat skrev om IT och nördkultur. Från 2002 har Natasja jobbat på Datatid Techlife, sedan som IT-journalist inom smart living och brevlåderedaktör på Alt om Data.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lås upp med Apple Watch

Ny airfryer från Wilfa

Spela Doom på din gräsklippare

Smartare vitvaror från Samsung

125 Gala Edition-erbjudanden under Mieles jubileumsår

Jura X10 uppdaterad med Cold Brew

Kabelfri robotgräsklippare med fyrhjulsdrift

Shark på väg till Europa

Ninja satsar på Europa

Platt hår utan varma plattor

AI-sömnförbättring med TipTraQ

En smart kattsandlåda

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen