Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

DreameBot L10 Ultra är din automatiska städare

Rengöring och tömning av dammsugarroboten är (nästan) helt automatiskt.

Skrivet av / 2023-06-05 - 18:16
DreameBot L10 Ultra är din automatiska städare

Den nya robotdammsugaren DreameBot L10 Ultra kan sköta jobbet i upp till 60 dagar utan att du behöver lyfta ett finger. Det lovar tillverkaren i ett pressmeddelande.

När DreameBot L10 Ultra är färdig med städningen och kör in i basstationens garage tvättas mopparna och torkas med varmluft, robotens vattentank fylls på och smuts från dammsugningen sugs upp i basstationens interna tre liters dammpåse.

Läs också Prisvärd och kraftfull En självtömmande dammsugare med moppfunktion till rimligt pris – verkar som om hösten är räddad.

Basstationens två vattentankar har en volym på 2,7 liter respektive 2,4 liter för rent vatten respektive smutsvatten. Tankarna skall vara lätta att ta ur för påfyllning och tömning. De stora vattentankarna betyder att även mycket stora golvytor (upp till 200 kvadratmeter) kan hållas rena under en längre tid utan att du behöver göra något själv, garanterar tillverkaren.

Robotdammsugaren använder LiDAR där en högfrekvent laser bygger upp en 3D-bild av robotens omgivning. DreameBot L10 Ultra ska också kunna känna igen mattor, och roboten lyfter automatiskt upp de två mopparna 7 mm. så att mattan kan dammsugas noggrant, men inte moppas. Sugkraften är 5300 Pa.

DreameBot L10 Ultra
Roboten klarar trösklar och hinder upp till två cm i höjd. Den inbyggda dammbehållaren är 350 ml och vattentanken är 80 ml. (Foto: DreameBot)

I Dreamhome-appen kan du definiera dina egna städrutiner och bestämma vilka rum som ska städas vid fasta tider under veckan. Du kan också definiera zoner som inte ska rengöras – så att hunden eller katten kan få ha sin korg i fred. Appen är kompatibel med Siri, Alexa och Google Assistant.

DreameBot L10 Ultra väger 3,7 kg och har en låg ljudnivå på 59 dBA (mätt under moppning).

Pris och tillgänglighet

DreameBot L10 Ultra finns nu till ett rekommenderat pris på 9 990 kronor.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

  • Prova LB+ i 14 dagar
    Bara 14:-

    Förnyas efter 14 dagar, ingen bindningstid.

  • LB+ Total i 12 mån
    Bara 125 kr/mnd

    Du sparar 288 :-

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Smart finskt hem

Inget Meet på Google Nest

Nespresso lanserar Vertuo Creatista

Mysigt med Beurer

Piffa upp ditt hemmakontor med Wiz

Fristående kyl och frys från Bertazzoni

Rulla till toppen