Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

IFA 2023: Wilfa visar smarta robotdammsugare

En ny serie robotdammsugare med genomtänkta funktioner och gjorda för nordiska hem

Av / 2023-09-03 - 18:11
IFA 2023: Wilfa visar smarta robotdammsugare

Wilfa har ett bredd utbud av köksmaskiner och produkter för klimat och värme. Men även dammsugare, pizzaugnar och elektriska tandborstar. På IFA-mässan hade de ett mer begränsat sortiment där det mest spännande var en serie robotdammsugare.

Läs också Dubbla designpriser för Wilfa Wilfa har tilldelats utmärkelser från både Red Dot och iF Design Awards 2023, för sina produkter Probaker och Smooth Mix.

Den börjar med den enklaste Wilfa Innobot RVC-D4000LIN som har realtids-kartläggning av hemmet, Y-formad moppning och ökad sugkraft på mattor. Går man upp till RVC-D4000SL tillkommer vibrationsmoppning, moppning med konstant tryck och att den kan undvika små föremål på golvet. Toppmodellen RVC-D4000AI kan dessutom identifiera föremål och reagera lämpligt på dem. De kan dessutom kompletteras med laddnings- och tömningsstationen RVCD-D17.

Foto: Jonas Ekelund (L&B Home)

Robotdammsugarna ska lättare kunna samsas med övriga smarta hem-prylar eftersom de kan använda 5 GHz trådlösa nätverk. Däremot krockar de inte med alla 2,4 GHz-apparater vilket faktiskt fortfarande är det vanligaste.

Foto: Jonas Ekelund (L&B Home)

Appen finns naturligtvis på nordiska språk, något som inte alltid är självklart med konkurrerande märken. Det gör det lättare att begripa vad funktionerna innebär och vad den menar när den skickar notifikationer.

Läs också Liten och lättplacerad Att lösa ett bra inomhusklimat behöver varken vara så svårt eller dyrt.

I laddningsstationen kan man förvara tillbehör bakom en lucka. Tycker man att dammfiltret börjar bli igensatt är det bara att byta plats på det i dammsugaren med det i stationen, så rengörs det utan att man ska behöva vänta. Stationen har en dammpåse och för en gångs skull ser det ut att vara standardpåsar, så att man inte behöver köpa dyra specialpåsar från tillverkaren.

Foto: Jonas Ekelund (L&B Home)

Wilfa litar så mycket på byggkvaliteten att de erbjuder 5 års garanti.

Pris och tillgänglighet

Mellanmodellen kommer i september, de övriga senare i år.

Priserna är 5 500 kr, 7 000 kr och 9 000 kr. Stationen kommer kosta 3 300 kronor.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Färgrik musik från Wiz

Husqvarnas robotgräsklippare får solcellsladdning

Dubbel airfryer i kompakt format

Enklare liv med Yales smarta kodhantag

Prisvärd airfryer med fönster

Små kylskåp och frysar från Miele

Vidareutvecklad espressomaskin

Hantera altandörren via Matter

Webers flaggskeppsgrillar blir smarta

Pizzaugn med roterande sten

Dubbla korgar ger fler möjligheter

Uppkopplad ölbryggare för det smarta hemmet

Rulla till toppen