Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik
L&B Home:s Julkalender: Lucka 09Delta

Nyhet

Wilfa vinner designpriser för Probaker och Smooth Mix

Wilfa har tilldelats utmärkelser från både Red Dot och iF Design Awards 2023, för sina produkter Probaker och Smooth Mix.

Skrivet av / 2023-06-10 - 09:00
Wilfa vinner designpriser för Probaker och Smooth Mix

Funktionell och användarvänlig design med smarta funktioner är huvudfokus när Wilfa utvecklar nya produkter, anger företaget, och berättar att de är stolta över att uppmärksammas för detta arbete av både Red Dot Award och iF Design Award, och att få utmärkelser för produktdesign 2023 för både köksmaskinen Probaker och elvispen Smooth Mix.

– Det är ett nöje att få utmärkelser från två erkända institutioner, för två produktdesigner, efter omfattande utvecklings- och designprocesser. Det ser vi som en bekräftelse på vårt fokus och målmedvetenhet i arbetet med innovativ produktutveckling, säger Morten Hoff, CEO på Wilfa.

Wilfa Probaker och Smooth Mix har fått designutmärkelser. Foto: Wilfa

Wilfa Probaker köksmaskin

Köksmaskinen Probaker är designad för att utnyttja funktioner som är unika för professionella köksmaskiner, och med ett minimalistiskt utseende anpassat till det nordiska hemmet, anger Wilfa, och berättar att de i utvecklingsprocessen samarbetade med Eker Design, samt med både det norska baklandslaget och handplockade, entusiastiska hobbybagare för att nå målet om att skapa en köksmaskin som ger ett professionellt bakningsresultat för alla användare, oavsett erfarenhet.

Wilfa Smooth Mix elvisp

Smooth Mix är designad och utvecklad med användarvänlighet i åtanke, förklarar Wilfa, och berättar att genom att fokusera på de taktila punkterna utöver de funktionella egenskaperna känns Wilfa Smooth Mix som något nytt.

I design- och utvecklingsprocessen har vi kombinerat våra interna produktutvecklingsresurser med den norska designbyrån Permafrost, förklarar företaget, och berättar att målet var att uppnå optimala låg- och höghastighetsinställningar, med tillräckligt med vridmoment för att klara degar och tunga arbetsbelastningar, allt i en snygg förpackning.

Pris och tillgänglighet

Köksmaskinen Wilfa Probaker (KM1B-70) och elvispen Smooth Mix (HM1B-500) är tillgängliga nu och kostar 9 999 SEK respektive 799 SEK.

Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Höj mysfaktorn och sänk elräkningen

Topp 5: De bästa julklapparna för det smarta köket

Termosbryggare från Wilfa

Batteribackup från Segway

Tyst, kraftfull och energieffektiv

En björn i sortimentet

Nya smarta lampor från WiZ - en av dem ser dig

Nya prisvärda Roborock i handeln

Två kvarnar i kompakt kaffemaskin

Braun MultiGrill

Rundseende säkerhetskamera från Aqara

Smeg High-Performance Blender

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen