Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

IFA 2023: Ecovacs lanserar ny robotdammsugare och fönsterputsrobot

Både Deebot X2 Omni och Winbot W2 Pro erbjuder betydande förbättringar.

Av / 2023-09-01 - 17:46
IFA 2023: Ecovacs lanserar ny robotdammsugare och fönsterputsrobot

Det finns nu lika många robotdammsugare som det finns stjärnor på himlen, men de flesta av dem har ett problem gemensamt: De har svårt att rengöra hörnen ordentligt.

Kinesiska Ecovacs säger sig ha löst det problemet tack vare en ny fyrkantig formfaktor samt artificiell intelligens, vilket påstås göra företagets nya robotdammsugare, Deebot X2 Omni, mycket bättre på att navigera självständigt.

Tack vare den fyrkantiga formfaktorn kommer Deebot X2 Omni väldigt nära väggen och kan även göra nästan 100 % rent i hörn där andra robotdammsugare får ge upp, lovar tillverkaren. (Foto: Peter Gotschalk)

Roboten har precis lanserats på den stora elektronikmässan i Berlin, IFA 2023, och Deebot X2 Omni ska inte bara vara bättre på att navigera runt i hemmet. Den har också blivit lägre och smalare än föregångaren Deebot X1 Omni, vilket borde göra den nya modellen bättre kapabel att till exempel komma under soffan eller köra mellan matstolarnas stolsben.

Jämfört med sin föregångare har Deebot X2 Omni med sina 8000 Pa ungefär 50 % mer sugkraft, men Ecovacs lovar att den trots det inte låter mer!

Allt-i-ett OMNI-stationen erbjuder en helautomatisk rengöringslösning, kan tvätta moppkuddarna med 55°C varmt vatten och torka dem med varmluft. Dammbehållaren töms också automatiskt och rent vatten fylls på i roboten. Den självrengörande funktionen fullbordar stationen. (Foto: Peter Gotschalk)

En allt-i-ett-basstation tvättar mopparna med 55°C varmt vatten, och ansvarar för att rengöra dammsugaren och tömma den på smutsigt vatten.

Ecovacs Deebot X2 Omni kommer att finnas i butik från och med den 14 september och det rekommenderade försäljningspriset som vi fått reda på är €1 399, motsvarande cirka 18 000 SEK.

Winbot W2 Pro

Ecovacs har även en fönsterputsrobot i sitt sortiment, nämligen Winbot W1 Pro som vi har testat här. Men om du funderar på att skaffa en sådan enhet kanske du vill vänta lite, eftersom Ecovacs även lanserade en ny fönsterputsrobot på IFA 2023, Winbot W2 Pro.

Ecovacs Winbot W2 Pro. (Foto: Peter Gotschalk)

Bland nyheterna finns en basstation som kopplas till roboten med en kombinerad säkerhets- och strömkabel. Och då kan Winbot W2 Pro även köras på batteri (i upp till 180 minuter) och därmed fungera trådlöst, vilket föregångaren inte kunde.

Tyvärr har vi ingen information om lanseringsdatum och pris.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Roborock Qrevo S rengör sig själv

Lättinstallerat smart lås från Aqara

Autentisk pizza på mindre utrymme

Bertazzoni patenterar Air-Tec

Smarta husdjursprodukter från Philips

Kylfrys med 438 färgkombinationer

Färgrik musik från Wiz

Husqvarnas robotgräsklippare får solcellsladdning

Dubbel airfryer i kompakt format

Enklare liv med Yales smarta kodhantag

Prisvärd airfryer med fönster

Små kylskåp och frysar från Miele

Rulla till toppen